Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CFR îi ameninţă cu munca pe pasagerii clandestini

tren-pasageri-guradian.jpg

Sursa: theguradian.co.uk

Călătorii prinşi fără bilet în trenuri ar putea fi obligaţi să efectuze muncă în folosul comunităţii. Conform unui proiect guvernamental, pasagerii clandestini care nu plătesc amenda vor presta activităţi în cadrul comunităţii.

 

CFR Călători încearcă solutii inedite pentru a creşte încasările şi pentru a-i descuraja pe cei care călătoresc frecvent fără bilet.

Astfel, Conform unui proiect publicat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, călătorii clandestini care nu plătesc amenda în termen de 30 de zile şi nu pot fi executaţi silit vor trebui să presteze activităţi în folosul comunităţii.

Despre ce tip de activitaţi este vorba, nu se stie deocamdata, insa proiectul prevede diferentieri in functie de cuantumul sau numarul amenzilor primite.

Proiectul ministerului vine în condiţiile în care situaţia financiară a CFR este una dificilă. Operatorii de transport pe calea ferată au transportat în 2011 doar 61 milioane de pasageri, în scădere puternică faţă de anul 2004, atunci când CFR Călători înregistra circa 100 milioane de pasageri anual.