Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Creşte numărul românilor cu acces la internet

Potrivit Eurostat, numărul de locuinţe care au acces la internet s-a triplat în ultimii patru ani în România. Studiul mai arată că numărul de locuinţe europene conectate la internet este şi el în creştere. Studiul arată că în primul trimestru al anului 2010, 70% din locuinţele europene aveau acces la internet, comparativ cu 49%, în primul trimestru din 2006.

Procentul gospodăriilor care dispun de o conexiune la internet de mare viteză s-a dublat, în ultimii patru ani, ajungând la peste 60% în 2010, comparativ cu 30% în 2006.

Totuşi, diferenţele dintre state în ceea ce priveşte accesul locuitorilor la internet rămân foarte mari, mai arată studiul Eurostat.

Astfel, 91% dintre locuinţele din Marea Britanie şi 90 % dintre cele din Luxemburg au acces la internet în timp ce în Bulgaria sunt conectate la internet doar 33% dintre gospodării, iar în România procentajul urcă la 42%.

Potrivit Eurostat, numărul de locuinţe româneşti care au acces la internet s-a triplat în ultimii patru ani, în timp ce în Grecia şi Bulgaria numărul de locuinţe conectate la interent aproape s-a dublat.

Pe de altă parte, procentul de locuinţe care dispun de o conexiune la internet de mare viteză a crescut în toate ţările membre ale Uniunii Europene în ultimii patru ani.

Astfel, Suedia are cel mai mare număr de gospodării conectate la internet de mare viteză (83%), urmată de Danemarca (80%), Finlanda (76%) şi Germania (75%), în timp ce România (23%), Bulgaria (26%) şi Grecia (41%) sunt statele cu cele mai puţine locuinţe conectate la internetul de mare viteză.