Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum îngrijim bradul la ghiveci ?

brazi-craciun-ghiveci.jpg

Bradul la ghiveci este recomandat de ecologiști.

Brad clasic sau la ghiveci ? Românii au ocazia să cumpere și în acest an pomi de Crăciun cu tot cu rădăcină, pe care-i pot replanta după sărbători. Bradul la ghiveci este însă pe cât de ecologic, pe atât de pretențios.

Brazii la ghiveci sunt încă un mister pentru mulți români, deși se află pe piață de câțiva ani. 70% dintre ei mor, din cauză că proprietarii nu știu să-i îngrijească. Unii se ofilesc în casă, alții se usucă la scurt timp după ce sunt plantați.

Soluția e simplă : micuțul brad la ghiveci nu trebuie introdus în casă imediat ce este cumpărat. El trebuie ținut un timp în balcon, la aer răcoros, pentru a se adapta treptat noii temperaturi, mult mai mari, din apartament.

Chiar și după ce este introdus în casă, bradul la ghiveci trebuie să beneficieze de aer curat în fiecare zi, trebuie ferit de căldura de la calorifer și trebuie de asemenea udat cu trei-patru sute de mililitri de apă pe zi.

După sărbători, se impune o nouă adaptare la temperatura de afară, deci nu trebuie scos din casă brusc, întrucât diferența de temperatură îi poate scurta viața.

De altfel, specialiștii ne atenționează că brăduțul nu trebuie ținut în casă mai mult de două săptămâni.