Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Detectivii Veloverzi - un proiect verde - urban

Pe 9 iunie, toţi bucureştenii sunt invitaţi, cu mic cu mare, la vânătoare de comori. Aceştia vor avea parte de o “cursă” prin Bucureşti, pe biciclete sau pe jos, iar cei mai rapizi şi creativi sunt aşteptaţi la finish cu premii şi laude!

Înscrie-ţi echipa pe www.treasurehunters.ro şi începe jocul! Ai 2 trasee!  2 genuri de distracţie: pe bicicletă în Oraş sau împreună cu copiii tăi  în Herăstrău.Te aşteaptă multe premii !

Cei mai vioi detectivi vor dezlega misterele oraşului, pe biciclete, iar părinţii, bunicii şi prichindeii vor decoperi la pas comorile din Parcul Herăstrău.

De Ziua Mediului, detectivii veloverzi vor trebui să descopere comorile “verzi” ale Bucureştiului. Se vor întrece în probe distractive, jocuri, şi concursuri care le vor solicita imaginaţia, dar şi cunoştinţele despre mediu, iar premiile vor fi pe măsură: o bicicletă de la www.decathlon.ro şi o excursie de două persoane la Veneţia oferită de www.doarvacante.ro, dar şi multe altele.

Vânătoarea de comori va fi în două zone cu grade de dificultate diferite: Parcul Herăstrău şi un traseu de oraş cu startul la Piaţa Victoriei.

 

Despre I Love Bucharest

Programul I love Bucharest şi-a câştigat notorietatea în capitală dar şi în ţară prin impactul proiectelor sale de artă care vizează spaţiul public bucureştean şi comunitatea. Colaborăm cu instituţii publice precum Primăriile din Bucureşti, Metrorex, sau cunoscutele Muzee din Bucureşti: Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, ArCub, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu”, Muzeul Municipiului Bucureşti şi multe alte ONG-uri şi firme private.În anul 2008 programul I love Bucharest a fost câştigătorul unui grant al Swiss Cultural Programme în România şi United Experts şi şi-a desfăşurat proiectele şi activităţile sub Anul European al Dialogului Intercultural. Trei ani la rând (2010, 2011, 2012) programul a fost unul din câştigătorii Administraţiei Fondului Cultural Naţional prin proiectul : Aventurile lui MR Urban.De asemenea, un proiect foarte important pentru Capitală organizat şi desfăşurat de “I love Bucharest” este Bucharest metroART, proiect conceput pentru regenerarea estetică a staţiilor de metrou prin intervenţii artistice. S-a intervenit în staţiile de metrou Gara de Nord şi Piaţa Victoriei.

 

Parteneri:

Apanova, Doar Vacanţe, Dechatlon, RFI România, Matergeea, InBox Design, Delicatese din Poiana Fermecată, Mai Mult Verde, Culture Soup, Ostraw Vegan, Les saveurs d’Yveline, Jimminy Cricket