Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Divorţul anului: de ce se despart doi nonagenari din Italia?

divortul-anului-ce-se-despart-doi-nonagenari-italia.jpg

Divorţ între nonagenari, în Italia.

O ştire insolită face deliciul presei occidentale: un italian divorţează de soţia sa, pe care o suspectează că a avut o aventură cu alt bărbat. Până aici, nimic ieşit din comun. Doar că el are 99 de ani, ea 96, iar presupusa aventură ar fi avut loc în urmă cu 60 de ani!

Italianul a cerut divorţul, după 77 de ani de căsnicie. Antonio C. a descoperit într-un dulap vechi un teanc de scrisori primite de soţia sa, Rosa, de la un presupus amant.

Soţul înşelat, în vârstă de 99 de ani a făcut descoperirea cu câteva zile înainte de Crăciun, potrivit The Telegraph.

Bărbatul şi-a luat soţia la întrebări, femeia a recunoscut aventura, dar a încercat să-l convingă să nu ceară divorţul.

În ciuda mariajului de aproape opt decenii, timp în care cei doi şi-au construit o viaţă împreună, Antonio a mers mai departe cu divorţul. Nu au mai contat nici longevitatea căsniciei, nici cei cinci copii ai lor, nici cei 12 nepoţi şi nici strănepotul lor.

Născut în Sardinia, Antonio a întâlnit-o pe Rosa în anii '30, când el lucra în divizia de Carabinieri din oraşul ei natal, Napoli.

Dacă divorţul celor doi italieni se va concretiza, ei vor deveni cei mai bătrâni divorţaţi din lume. "Recordul" este deţinut în prezent de doi britanici, ambii în vârstă de 98 de ani, care au divorţat în 2009, după 36 de ani de mariaj.