Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fotografiile cu Kate topless, interzise de o instanţă franceză

O instanţă din Franţa a blocat publicarea fotografiilor înfăţişând-o pe prinţesa Catherine, care face plajă topless. Decizia a venit după ce ducele şi ducesa de Cambridge au dat în judecată revista franceză Closer, care a publicat pozele şi a provocat astfel furia Casei Regale britanice.

Revista Closer trebuie să predea cuplului negativele în cel mult 24 de ore, potrivit BBC. Dacă fotografiile vor fi republicate, revista riscă să fie amendată.

Pozele au fost făcute în timp ce Kate făcea plajă în vacanţă, alături de soţul ei, prinţul William, la un castel din sudul Franţei, la începutul lunii septembrie.

Publicarea fotografiilor în care ducesa de Cambridge apare topless reprezintă "o atingere adusă vieţii private" a cuplului William-Catherine, "grotescă" şi "total nejustificată", au declarat vineri reprezentanţii Casei Regale britanice, citaţi de AFP.

Prinţul William şi soţia lui Catherine "sunt profund îndureraţi după ce au aflat că o revistă franceză şi un fotograf au adus o astfel de atingere vieţii lor private, într-o manieră atât de grotescă şi total nejustificată", a spus un purtător de cuvânt de la Palatul St-James.