Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Grupul german de turism TUI, nemulţumit de litoralul românesc

Grupul german de turism TUI este nemulţumit de serviciile şi preţurile de pe litoralul românesc. Ministrul turismului de la Bucureşti răspunde că va analiza nemulţumirile şi va încerca să remedieze măcar o parte din problemele semnalate.

Nemulţumirile TUI au fost prezentate ministrului român la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin. "Problematică în momentul de faţă este mentalitatea hotelierului care nu reuşeşte să satisfacă cerintele turistului german", sunt de părere reprezentanţii TUI.

Reprezentanţii operatorului german au adăugat că preţurile din România sunt cam mari în raport cu serviciile şi că marele castigator pe urma evenimentelor din Egipt va fi Spania, care va atrage un numar important de turişti la vară.

În replică, ministrul Elena Udrea promite investiţii, demolarea clădirilor construite illegal şi igienizarea staţiunilor.
Trebuie spus însă că numărul turiştilor germani care au ajuns anul trecut prin TUI pe litoralul românesc nu a depăşit câteva sute.

E de şase ori mai puţin decât a reuşit să aducă în ţară o agenţie germană privată, deţinută de un cetăţean care a emigrat din România în 1983. Messerschmidt Reisen a adus anul trecut pe litoralul românesc 1.250 de turişti germani.