Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Harry Potter, magia s-a terminat. Ce urmează?

harry-potter-magia-s-terminat-ce-urmeaza.jpg

Harry Potter (Daniel Radcliffe) şi Lord Voldemort (Ralph Fiennes)

Ultimul film din seria "Harry Potter" ajunge în cinematografele din România vineri, 15 iulie. "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" este al optulea episod din saga de succes care a adus încasări totale de peste şase miliarde de dolari la nivel mondial. (Vezi trailer în ştire)

Fenomenul comercial Harry Potter a început în 1997, odată cu lansarea primei cărţi a scriitoarei J. K. Rowling, "Harry Potter şi Piatra Filosofală", din seria ce avea să devină un succes incontestabil. De atunci, peste patru sute de milioane de cărţi au fost vândute şi traduse în 69 de limbi străine.

Primul film din serie avea să ajungă pe ecranele cinematografelor în 2001. De atunci, cele şapte episoade ieşite pe piaţă până la această oră au transformat franciza Harry Potter într-unul dintre cele mai profitabile branduri.

 

 

 

Filmul "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" este regizat de David Yates şi prezintă "înfruntarea finală", descrisă în ultimele trei sute de pagini din cel de-al şaptelea volum, ce a fost adaptat în două lungmetraje pentru marele ecran.

Ultimul episod este realizat în 3D. Harry Potter, devenit între timp un tânăr adult se reîntâlneşte cu personajul malefic Lord Voldemort (Ralph Fiennes), cu ocazia unei bătălii memorabile, ce are loc în şcoala de magie Hogwarts.

 

Ce viitor au vrăjitorii din "Harry Potter"?

 

Vedeta francizei Harry Potter, Daniel Radcliffe, acum în vârstă de 21 de ani, se declară fascinat de arheologie, domeniu pe care ar dori să îl studieze în viitor.

El declară că se bucură că odată cu finalizarea acestor pelicule va avea mai mult timp să se dedice pasiunilor sale.

"Mă uit la foarte multe emisiuni pe Discovery Channel şi am început să iau în considerare posibilitatea de a mă înscrie la cursuri la fără frecvenţă, pentru că sunt din ce în ce mai fascinat de arheologie", spune actorul.

"Oricât de trist sunt să îmi iau la revedere de la Harry, sunt nerăbdător să văd ce îmi pregăteşte viitorul", mai afirmă Daniel Radcliffe.

 

Lacrimi pe covorul roşu, la premiera ultimei părţi din "Harry Potter"

 

De partea sa, actriţa britanică Emma Watson a plâns pe covorul roşu, în momentul în care le-a mulţumit celor câteva mii de fani prezenţi la Londra, la premiera mondială a ultimului film din serie.

Înfruntând vremea rece de la Londra, mii de fani s-au adunat în faţa covorului roşu întins în Trafalgar Square, pentru a saluta starurile din această franciză de succes, care au fost prezente la premiera filmului "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2".

 
Varianta audio a textului despre ultimul episod al seriei "Harry Potter"