Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Idei pentru PARK(ing) Day

poster-rfi-parking-day-2011-invitatie.jpg

Idei pentru PARK(ing) Day

RFI România îi invită pe toţi cei care vor să transforme parcările într-un spaţiu diferit să vină cu idei.

Ideile vor fi folosite cu ocazia celei de-a doua ediţii a PARK(ing) Day Bucureşti, ce va avea loc vineri, 16 septembrie. Preţ de o zi, RFI România va transforma câteva parcări de maşini într-un loc prietenos, unde fiecare bucureştean e invitat să creeze spaţiul său ideal.

Pe parkingday.rfi.ro artiştii, activiştii de mediu, bucureştenii sunt invitaţi să îşi înscrie ideile pentru un Bucureşti mai frumos. Concursul e deschis până pe 21 august. La sfârşitul lui vor fi selectate zece grupuri de participanţi creativi care îşi vor pune ideile în practică într-una dintre parcările bucureştene transformată, pentru o zi, în „altceva”. Detalii, modalitatea de înscriere şi regulamentul se găsesc pe parkingday.rfi.ro.

PARK(ing) Day este un eveniment mondial care a pornit în San Francisco, în 2005, şi are loc în fiecare a treia vineri a lunii septembrie. Misiunea PARK(ing) Day este să atragă atenţia asupra nevoii de mai mult spaţiu public, să genereze dezbateri despre cum este creat şi alocat spaţiul public şi să îmbunătăţească viaţa orăşenilor, măcar pentru o zi.