Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Internet gratis pentru toată lumea

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Tim Berners-Lee, inventatorul internetului, militează pentru un acces gratuit la web pentru toată lumea. El este de părere că internetul ar putea juca un rol fundamental în demersul de a oferi oamenilor acces la servicii precum cel de îngrijire medicală. Tim Berners-Lee, inventatorul internetului, militează pentru un acces gratuit la web pentru toată lumea, susţinând importanţa apartenenţei la o societate informaţională.

Tim Berners-Lee, inventatorul internetului, militează pentru un acces gratuit la web pentru toată lumea.

El este de părere că internetul ar putea juca un rol fundamental în demersul de a oferi oamenilor acces la servicii precum cel de îngrijire medicală.

Tim Berners-Lee, inventatorul internetului, militează pentru un acces gratuit la web pentru toată lumea, susţinând importanţa apartenenţei la o societate informaţională, informează BBC News Online.

El a specificat că, în prezent, doar 20% din populaţie are acces la internet.

Lee a mai spus că dezvoltarea reţelelor de telefonie mobilă reprezintă o oportunitate pentru oameni de a păstra contactul cu ceilalţi.

Mai mult, internetul ar putea ajuta oamenii să îşi creeze propriile lor comunităţi în funcţie de interese şi să împărtăşească informaţii relevante pentru ei.

Totuşi, Berners-Lee a recunoscut că, în prezent, conexiunile la internet sunt scumpe şi deseori sunt taxate de guvernele din întreaga lume.

În aceste circumstanţe, el a sugerat ca operatorii de servicii de internet să ofere conexiuni gratuite pe frecvenţe joase, pentru a populariza internetul şi a determina oamenii să plătească ulterior pentru internet de mare viteză.

De asemenea, inventatorul internetului şi-a exprimat îngrijorarea privind evoluţia lumii web şi probleme precum neutralitatea şi confidenţialitatea online.