Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


James Bond, luptător în Afganistan

Eveniment literar şi monden important, la Londra: ultimul roman din franciza James Bond a fost lansat, în stil hollywoodian. Volumul "Carte Blanche" a fost scos pe piaţă în prezenţa autorului. De la eveniment nu au lipsit o savuroasă Bond-girl, o maşină sport şi un comando britanic.

Lansarea ultimului roman din seria James Bond a fost la fel de spectaculoasă ca romanele propriu-zise. Cartea a sosit pe calea aerului. Ea a fost adusă de o echipă de comando a trupelor Royal Marines. Militarii britanici au coborât pe frânghii de pe acoperişul unei celebre gări londoneze, Saint-Pancras.

Scriitorul american Jeffrey Deaver şi-a făcut şi el o intrare în stil James Bond: a sosit în faţa gării la volanul unui bolid Bentley Continental GT de culoare roşie, un adevărat OZN, care atinge trei sute de kilometri pe oră. Alături de autorul ultimului roman din celebra franciză se afla o Bond-girl, îmbrăcată într-un costum mulat din piele.

Subiectul ultimului roman James Bond trebuia să fie păstrat secret, dar au existat scurgeri de informaţii, la fel, poate, ca-ntr-un film din faimoasa serie de spionaj… Astfel, presa britanică a aflat că agentul 007 a lucrat pentru Royal Navy şi a luptat în Afganistan, înainte de a se înrola în serviciile secrete.

 

 

Creatorul seriei James Bond este scriitorul Ian Fleming. După moartea sa, principalii autori care au continuat franciza au fost Sebastian Faulks şi John Gardner.

Autorul ultimului roman cu agentul 007, Jeffrey Deaver are 61 de ani. El spune că după ce i s-a propus să scrie o carte din celebra serie, a stat pe gânduri nu mai mult de… şapte secunde.

De altfel, Jeffrey Deaver este un nume apreciat. El e autorul best-seller-ului "The Bone Collector", care a stat la baza filmului "Colecţionarul de oase", cu Denzel Washington şi Angelina Jolie.

Revenind la agentul 007, un amănunt interesant e că seria James Bond este nu doar una dintre cele mai longevive din istorie, ci şi una dintre cele mai profitabile. Cele 22 de filme cu şarmantul şi totuşi arogantul agent MI6 au costat în total circa un miliard de dolari, dar au adus un profit cumulat de peste cinci miliarde.

 
Versiunea audio a textului