Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lacrimi la Monaco

lacrimi-monaco.jpg

Albert al II-lea şi Charlene de Monaco.REUTERS/Bruno Bebert/Pool

Albert al II-lea şi Charlene de Monaco şi-au spus sâmbătă  "da" în cadrul unei ceremonii religioase ce a avut loc în curtea palatului princiar. Principesa Charlene şi-a depus buchetul de mireasă la biserica Saint Devote, unde cuplul a mers după ceremonia de la palat, şi a lăcrimat la intrarea în capelă, în timp ce corul cânta.

După ce au ascultat o rugăciune şi Charlene şi-a depus buchetul, cei doi au ieşit din biserică pentru un moment solemn, pe note de cimpoi - referire la originile irlandeze ale lui Albert, potrivit Le Figaro.

După rostirea jurămintelor, a fost interpretat un cântec sud-african, în onoarea ţării de origine a miresei. Arhiepiscopul a binecuvântat cuplul princiar, care şi-a pecetluit din nou uniunea printr-un sărut.

Andrea Bocelli a cântat de asemenea la ceremonie, încheiată prin noi semnături ale mirilor, după cele de vineri, la starea civilă.

Principesa Charlene a purtat o rochie de mireasă din mătase ivorie, fără mâneci şi cu trenă lungă, cu broderii din mii de cristale Swarovski şi perle, creaţie a lui Giorgio Armani, părul prins în coc şi un voal lung.

Imagini video de la ceremonie AICI