Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Luna Femeilor Excepționale la GOmentorship

GOmentorship reia seria de conferințe cu profesioniști talentați care le vorbesc tinerilor despre dificultățile și satisfacțiile alegerilor profesionale. Luna martie va fi dedicată „femeilor excepționale”. GOmentorship este un proiect ORICUM sprijinit de postul de televiziune TLC și Universitatea din București. 

Evenimentul are loc la Sala de Lectură a Facultății de Litere din capitală, durează două ore, iar   intrarea este liberă, în limita locurilor din sală.

Melenia Medeleanu, Anca Buliman, Ada Roseti și Andreea Paul (Vass) vor vorbi despre începuturile lor în carieră, despre transformările care le-au definit traseul profesional și despre cum arată o zi de muncă pentru fiecare dintre ele.

După diplomă este psiholog, după master comunicator, iar după profesie jurnalist. Melania Medeleanu a participat, la 16 ani, la o emisiune de divertisment în televiziune, când i s-a
propus să rămână în echipă. De atunci au trecut 17 ani în care a crescut având mereu în prejmă o cameră de luat vederi. A radiografiat viața politică, socială, economică și a vorbit cu mii de oameni în numele altor mii. Azi e voluntar și se declară extrem de bine răsplătită: învață alături de 48 de copii într-un afterschool social pe care l-a inițiat, în satul în care locuiește. Cele 6 luni de când se află printre copii au făcut-o să vadă lumea în culori: „Eu le vorbesc despre altruism, ei vin mereu cu dovada. Eu le povestesc despre cum cred că arată o lume mai bună, iar ei o construiesc.”

Anca Bulimanși-a luat licența în medicină generală în 1997, iar din 2006 este manager al Spitalului Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni”, având în subordine 1200 de angajați. În perioada 1999-2006 a desfășurat activitate didactică la Facultatea de Medicină Generală a Universității Titu Maiorescu, Catedra de Anatomie. A fost, pe rând, funcționar la I.M.G.B, reprezentant medical pentru o firmă de farmaceutice și Director la Direcția Generală a Creșelor din sectorul 4 al capitalei. Profesia sa de bază este de medic specialist în Radiologie și Imagistică Medicală. Este un excelent organizator care investește energie și creativitate în munca de zi cu zi.

A absolvit Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii Bucureşti şi deţine un Master în chimie anorganică, dar a devenit cunoscută publicului larg ca un respectat critic de film, contribuind,  de-a lungul timpului, la realizarea multor programe radio şi TV despre industria cinematografică. Ada Roseti este, în plus, lector la Facultatea de Litere din Bucureşti pe teme ce țin de audiovizual. Cariera sa în media a început din poziţia de prezentator la radio Pro FM, iar în televiziune a lucrat atât în fața camerei, cât și în spatele ei, fiind responsabilă cu achiziția de programe pentru TVR, Național TV și Prima TV. În 2008, Discovery Networks i-a propus să fie Channel Manager pentru România. În prezent, Ada este Channel Director pentru Europa de Sud-Est, fiind responsabilă de conținutul și imaginea canalelor Discovery din această regiune.

Andreea Paul (Vass) este doctor în economie internațională. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale la ASE, unde în prezent este lector universitar. În paralel cu activitatea sa academică, începând din 2009 este și consilier personal al prim-ministrului Emil Boc. Îi place munca de cercerare, în care e implicată de la 21 de ani, și a participat la diverse studii de cercetare în Marea Britanie, SUA sau Franța. Se declară o entuziastă incurabilă, dar spune ca tot ce face face cu temeinicie, fie că e vorba de economie, matematică, sport, iar mai nou, politică. Iubește muntele.

O parte dintre conferințele GOmentorship desfășurate până acum pot fi văzute la adresa www.gomentorship.ro: Mișu Negrițoiu, Zoe Petre, Cosmin Alexandru, Dragoș Bucurenci, Irina Păcurariu, Alex Gâlmeanu, Șerban Alexandrescu, Tiberiu Soare și alții. Pe platforma proiectului mai pot fi accesate diverse alte resurse - text și multimedia - necesare în procesul de alegere a profesiei. Tot pe website-ul proiectului tinerii pot interacționa cu profesioniști (mentori) din cinci domenii în cadrul unor sesiuni online. Din aceste întâlniri și schimburi de idei, liceenii și studenții pot înțelege mai bine ce profesie li se potrivește și cum este să faci acel lucru zi de zi.