Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


MIRA TELECOM anunță câștigătorii burselor din cadrul programului „MIRA TELECOM Student – Programming the future”

Câștigătorii celor trei burse anuale, în valoare de 2.000 euro fiecare, pentru anul universitar 2012 – 2013 au fost selectați dintre participanţii la programul de internship în cadrul proiectului "NanoProgramming - controlling a system for atomic and nanoscale manipulation", realizat în colaborare cu Center for Surface Science and Nanotechnology al Universității Politehnice București.

Cei trei câștigători – studenții Paul Urziceanu, Andrei Radu și Monica Drăgan – au dovedit, dincolo de rezultatele tehnice concrete, creativitate şi inovaţie în abordare, o reală pasiune pentru cercetare, capacitatea de a lucra în echipă, bazată pe solide cunoștinte individuale. Reamintim faptul că programul de internship și bursele de excelență au fost adresate studenţilor și masteranzilor Facultăţilor de Automatică şi Calculatoare sau Electronică, Telecomunicaţii și Tehnologia Informaţiei din Bucureşti.

”Suntem mândri să susținem încă o dată excelența în rândul tinerilor cercetători din România. Misiunea MIRA TELECOM nu se rezumă doar la înscrierea României în rândul țărilor ce integrează și dezvoltă tehnologie de ultimă oră, ci, este prioritară în mod egal pentru noi dezvoltarea unei comunități științifice tinere, formată în spiritul performanței și competiției”, a declarat Stelian Ilie, Președintele MIRA TELECOM.          

Programul de internship în cadrul proiectului "NanoProgramming - controlling a system for atomic and nanoscale manipulation", realizat în colaborare cu Center for Surface Science and Nanotechnology al U.P.B., a fost derulat sub îndrumarea d-lui Prof. Dr.rer.nat. Marius Enăchescu, Director General al CSSNT și coordonat tehnic de către Andrei Floroiu, Software Architect din partea MIRA TELECOM, în perioada 20 martie – 15 iulie 2012.

 

MIRA TELECOM – companie cu capital integral românesc, fondată și condusă de Stelian Ilie, Președinte al Grupului – și-a început activitatea cu distribuția echipamentelor de radiocomunicații. Diversificarea serviciilor a reprezentat un principiu de bază în evoluția companiei, MIRA TELECOM oferind astăzi soluții complete de securitate, IT și telecom, dublate de un serviciu integrat eficient și operativ, care sa aducă o reală valoare adăugată operațiunilor clienților. MIRA TELECOM are în prezent o experiență de 14 ani pe piața româneasca și internațională.

Center for Surface Science and Nanotechnology (CSSNT) – este un centru de cercetare al UPB, format foarte recent, ca răspuns la provocările cele mai avansate ale științei contemporane: știința suprafeței și nanotehnologia. CSSNT are două obiective majore: (A) realizarea de cercetare fundamentală cu performanțe de vârf la nivel mondial, e.g., rezoluție atomică în aer pe diverse suprafețe; (B) realizarea de cercetare ingineresc aplicativă în domeniul nanotehnologiilor, e.g., elaborarea de tehnologii pentru obținerea unor dispozitive nanometrice și la scară atomică cu aplicații în microelectronică, microbiologie și tehnologie chimică.