Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MIRA TELECOM investește în excelență

mira-telecom-intership-student.jpg

MIRA TELECOM investește în excelență

Mira Telecom în parteneriat cu Center for Surface Science and Nanotechnology, Universitatea Politehnică Bucureşti lansează proiectul-pilot „Mira Telecom Student – Programming the future”: un program de internship plătit şi un concurs pentru trei burse de excelenţă acordate pe o durată de un an. 

Programul de internship și bursele de excelență sunt adresate studenţilor în anii II – IV sau masteranzilor în primul an ai Facultăţilor de Automatică şi Calculatoare sau Electronică, Telecomunicaţii și Tehnologia Informaţiei din Bucureşti. Cele trei burse anuale, în valoare de 2.000 Euro fiecare, vor fi acordate pentru anul universitar 2012 - 2013. Câștigătorii burselor vor fi selectați dintre participanţii la programul de internship, program retribuit individual lunar cu suma de 1.000 lei. 

„Candidatul ideal trebuie să dovedească, dincolo de rezultatele academice, creativitate şi inovaţie în abordare, o reală pasiune pentru cercetare, să fie capabil să lucreze în echipă dar şi individual şi să aibă calităţi de lider. Considerăm acest proiect drept o investiție în viitorul cercetării din România, un domeniu esenţial în activitatea noastră, dar şi ca pe o iniţiativă de formare profesională a tinerilor studenţi. Acest tip de parteneriat între companii private şi sistemul universitar s-a dovedit la nivel internaţional un excelent generator de performanţă profesională şi academică. Sperăm ca iniţiativa noastră să fie un prim precedent în acest domeniu”, a precizat Stelian Ilie – Președinte Mira Telecom.

Juriul care va analiza dosarele de candidatură va fi compus din doi reprezentanți ai departamentelor de cercetare – dezvoltare și tehnic din cadrul Mira Telecom, precum și coordonatorul Center for Surface Science and Nanotechnology – U.P.B., Profesor Dr.rer.nat. Marius Enăchescu.

Data limită de depunere a dosarelor de candidatură este 06 martie 2012. Dosarele vor conţine: un eseu pe tema “Programing for Nanotechnology”, un CV academic şi profesional, copie după situaţia şcolară şi copie după cartea de identitate. Pentru mai multe informaţii candidaţii pot accesa www.miratelecom.ro/student, pagina de facebook a companiei http://www.facebook.com/mira.telecom  sau pot pune întrebări la adresa [email protected].  

Mira Telecom - companie cu capital integral românesc - cu o experiență de 14 ani pe piața românească și internațională, și-a început activitatea cu distribuția echipamentelor de radiocomunicații. Diversificarea serviciilor a reprezentat un principiu de bază în evoluția companiei, MIRA TELECOM oferind astăzi soluții complete de securitate, IT și telecom, dublate de un serviciu integrat eficient și operativ, care să aducă o reală valoare adăugată operațiunilor clienților.

Center for Surface Science and Nanotechnology (CSSNT) – este un centru de cercetare al UPB, format foarte recent, ca răspuns la provocările cele mai avansate ale științei contemporane: știința suprafeței și nanotehnologia. CSSNT are două obiective majore: (A) realizarea de cercetare fundamentală cu performanțe de vârf la nivel mondial, e.g., rezoluție atomică în aer pe diverse suprafețe; (B) realizarea de cercetare ingineresc aplicativă în domeniul nanotehnologiilor, e.g., elaborarea de tehnologii pentru obținerea unor dispozitive nanometrice și la scară atomică cu aplicații în microelectronică, microbiologie și tehnologie chimică.