Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Monaco: Charlene e oficial prinţesă

monaco-charlene-e-oficial-printesa.jpg

Monaco: Charlene e oficial prinţesă

Prinţul Albert de Monaco şi Charlene Wittstock se căsătoresc sâmbătă religios după ce vineri  a avut loc ceremonia civilă în Sala tronului din Palatul princiar. La ceremonia de sâmbătă sunt aşteptaţi să asiste 800 de  invitaţi oficiali. Printre aceştia şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, care va veni fără soţia sa, Carla.

La ceremonia religioasă de sâmbătă sunt aşteptate câteva zeci de mii de persoane. Ziua se va încheia cu un foc de artificii descris drept "cel al secolului".

După ceremonia civilă de vineri, principele Albert al II-lea de Monaco şi principesa Charlene au apărut pentru câteva momente în balconul Palatului princiar, unde s-au sărutat, s-au îmbrăţişat şi şi-au salutat supuşii.

Cei doi au coborât apoi în piaţă, unde au primit din partea supuşilor  un cadou, o sculptură de Bourdelle şi o pictură de Kandinsky.

Este singurul dar pe care Albert şi Charlene l-au acceptat, cerând ca restul cadourilor să fie donate în scopuri caritabile.

La ceremonia de sâmbătă sunt aşteptaţi să asiste 800 de  invitaţi oficiali. Printre aceştia şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, care va veni fără soţia sa, Carla.

Locuitorii principatului Monaco îşi pun mari speranţe în mariajul suveranului lor. Ceremoniile ar trebuie să dea o gură de aer turismului în condiţiile în care doar pentru promovarea evenimentului au fost alocaţi 4 milioane şi jumătate de euro.

Albert în vârstă de 53 de ani s-a căsătorit cu sud-africana Charlene Wittstock, în vârstă de 33 de ani şi fostă campioană de nataţie.

Ultima dată când Monaco a sărbătorit o nuntă regală a fost în 1956, când tatăl lui Albert, Rainier, s-a căsătorit cu actriţa americană, câştigătoare a unui premiu, Oscar Grace Kelly. Atunci, Grace Kelly a primit în dar de la supuşi un set de bijuterii.