Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


News of the World: "Mulţumim şi la revedere"

news-world-ultima-editie.jpg

Ultima ediţie a săptămânalului News of the World

Săptămânalul britanic News of the World a publicat duminică, 10 iulie, ultima ediţie titrând pe prima pagină "Mulţumim şi la revedere". Publicaţia înfiinţată în urmă cu 168 de ani a fost închisă în urma unui scandal de proporţii privind interceptări telefonice ilegale. Tabloidul britanic este acuzat că a interceptat comunicaţii ale victimelor unor crime, ale unor celebrităţi şi politicieni, poliţia identificând până în prezent 4.000 de potenţiale ţinte ale acestei practici.

Într-un editorial de o pagină, ziarul prezintă scuze cititorilor, afirmând că, "pur şi simplu, şi-a pierdut calea".

"Unii dintre cei care au lucrat pentru noi au încălcat ruşinos standardele ridicate pe care le respectam. Au fost interceptate telefoane, iar ziarului îi pare sincer rău pentru aceasta", se mai afirmă în editorialul din pagina trei.

News of the World şi-a dublat duminică tirajul, tipărind cinci milioane de exemplare şi anunţând că va dona veniturile din vânzări către patru organizaţii de caritate.

Într-un scurt discurs susţinut în faţa celor 200 de angajaţi ai publicaţiei, editorul Colin Myler le-a mulţumit acestora, în faţa sediului din estul Londrei al News of the World. "Ca un omagiu final pentru şapte milioane şi jumătate de cititori, aceasta este pentru voi - şi pentru angajaţi, vă mulţumesc", a spus el, ţinând în mână a 8.674-a şi ultima ediţie a ziarului.

"Acum, în cea mai bună tradiţie de pe Fleet Street, mergem la cârciumă", a adăugat Myler.