Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicolas Cage, pasionat de OZN-uri şi artă românească

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Actorul american Nicolas Cage, venit în România pentru a turna continuarea filmului Ghost Rider s-a arătat amator de artă la Cluj. El a venit împreună cu familia, într-un restaurant local, unde i-au plăcut atât de mult tabolurile realizate de artista clujeană Andreea Radu, încât le-a cumpărat. Transmite corespondentul RFI la Cluj, Bianca Pădurean.

Actorul american Nicolas Cage, venit în România pentru a turna continuarea filmului Ghost Rider, apărut în 2007 s-a arătat amator de artă la Cluj. El a venit împreună cu familia, într-un restaurant local, unde i-au plăcut atât de mult tabolurile realizate de artista clujeană Andreea Radu, încât le-a cumpărat.

Transmite corespondentul RFI la Cluj, Bianca Pădurean (audio).

 

Vizita lui Nicolas Cage la Cluj a fost una discretă. Pasionat de fenomenele paranormale şi de OZN-uri, a ţinut să viziteze misterioasa Pădure Baciu din Cluj, faimoasă încă din anii '50 pentru manifestările ciudate înregistrate acolo.

Cage şi-a adus, apoi, familia, la masă, la restaurantul Hubertus, aflat în centrul oraşului. Ospătarul Bogdan Zolt spune că Nicolas Cage a intrat cu soţia sa, Alice Kim, dar şi cu băieţelor lor de cinci ani, care dormea.

"La Cluj, el a servit specialităţi tradiţionale româneşti şi ţuică şi specialităţi vânătoreşti, căprioară, mistreţ, urs, nişte caltaboşi şi nişte cârnăciori", spune ospătarul Bogdan Zsolt, cel care l-a servit pe Cage.

Până să-i fie adusă comanda, actorul a avut timp să admire tablourile expuse în restaurant. Mirat să afle că toate sunt pictate de aceelaşi artist, Andreea Radu, a întrebat dacă le poate cumpăra. Şi-a ales trei, însă în final a cumpărat două : un peisaj de iarnă din Ardeal şi un nud, al treilea tablou fiind prea mare să-i încapă în maşină. Autoarea picturilor, Andreea Radu a fost luată prin surprindere de intenţia faimosului cumpărător.

"Am aflat prin telefon că Nicolas Cage vrea să-mi cumpere o lucrare. Prima dată am crezut că este o glumă şi chiar mă gândeam cine se ocupă de aşa ceva", a declarat Andreea Radu.

Criticul de artă Vasile Radu, tatăl autoarei tablorilor cumpărate de Cage spune că este mândru de realizarea fiicei. "Probabil din forţa de influenţare a meniului, zic eu şi din calităţile artistei, toate au contribuit să ajungem la rezultatul ăsta care, zic eu, e remarcabil şi dovedeşte o dată mai mult că aşchia nu sare departe de trunchi şi în ce mă priveşte şi în ce îl priveşte pe Nicolas Cage, ţinând cont de ascendeţa lui din familia Coppola", este de părere criticul.

Obişnuit cu faima sa, actorul a acceptat să se fotografieze atât cu personalul restaurantului, cât şi cu clienţii aflaţi la celelalte mese. O singură cerere a avut : soţia şi copilul să nu apară în aceste poze.

 
Corespondentul RFI la Cluj, Bianca Pădurean, despre Nicolas Cage.