Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nunta regală, acoperire mediatică uriaşă

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Nunta prinţului William cu Kate Middleton va beneficia de o acoperire mediatică demnă de un Campionat Mondial de fotbal sau de o Olimpiadă. Câteva mii de jurnalişti vor relata de la evenimentul monden al anului 2011. Cele mai multe posturi de televiziune din toată lumea vor consacra acestei nunţi multe ore de transmisii în direct. (Vezi video)

Două miliarde de telespectatori vor urmări vineri, 29 aprilie, ceremonia urmată de plimbarea în caleaşcă a mirilor pe străzile din centrul Londrei, estimează Guvernul britanic.

Fostul record de audienţă, de 750 de milioane de telespectatori s-a înregistrat cu ocazia căsătoriei prinţului Charles cu Lady Diana, acum 30 de ani.

"Este principalul eveniment mediatic al anului, mai ales că este vorba de un eveniment fericit. Tot ce am avut până acum în acest an a fost doar un şir de tragedii, războaie şi cutremure de pământ", consideră un consultant pentru o companie britanică specializată în relaţii publice, Max Clifford.

"Interesul pentru nunta regală este mai mare decât cel pentru oricare dintre evenimentele trecute, inclusiv cel pentru criza financiară", crede şi directorul Asociaţiei Presei Străine de la Londra, Christopher Wyld.

În Germania, nunta regală va fi transmisă în direct în 16 săli de cinematograf. Ceremonia va fi urmărită în direct şi în Pakistan, Malayesia şi Filipine.

Postul american CNN va trimite 50 de jurnalişti în Marea Britanie, printre care se vor afla şi prezentatorii-vedete ai trustului, Anderson Cooper şi Piers Morgan.

La mijloc sunt sume uriaşe de bani. Fiecare imagine de la ceremonia care va avea loc la catedrala Westminster şi care va fi filmată de BBC se vinde la minut. Cele mai bune locuri pentru a fotografia primul sărut al mirilor, aşteptat să se producă în balconul Palatului Buckingham sunt evaluate la peste o mie de euro.

BBC va trimite cel puţin 550 de persoane pentru ziua nunţii. Postul britanic va instala o sută de camere video în catedrala Westminster şi de-a lungul traseului oficial.

Nu numai jurnaliştii se pregătesc, ci şi bucătarii. Pe YouTube au fost postate unele clipuri ce detaliază pregătirile care se fac:

 

Căsătoria prinţului William cu Kate Middleton va avea loc în prezenţa a aproximativ două mii de invitaţi. Ceremonia de la Westminster va avea loc la 30 de ani de la căsătoria dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra.