Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O agricultură prietenoasă la Indagra 2011

indagra.jpg

INDAGRA se va desfăşura în perioada 19 - 23 octombrie 2011 la Romexpo

 "Va exista o măsură pentru sectorul de agricultură ecologică, dar şi o mărire a subvenţiei de la 3 la 4 milioane de euro. Anul trecut am fost nevoiţi să mărim cuantumul pentru ferme deoarece nu au fost clienţi interesaţi de a intra în sistem" spune Valeriu Tabără, prezent la deschiderea Indagra 2011.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără nu este îngrijorat cu privire la producția de anul viitor, fiind convins că România va fi în continuare exportator de securitate alimentară.

Sunt optimist în privinţa producţiilor agricole din 2012 şi în continuare şi, de asemenea, nu cred că România are de ce să se îngrijoreze din cauza securităţii alimentare dacă nu face greşeli politice mari. La ora actuală, România este exportator de securitate alimentară, iar în acest context circulaţia produselor agricole este cu atât mai importantă pentru a ne integra într-un sistem agricol performant. Consider că oricine va veni la Ministerul Agriculturii trebuie să promoveze criterii de performanţă pentru a produce nu doar atât cât să punem pe masă, ci şi pentru a ieşi pe piaţa externă.”, a spus Tabără în deschiderea târgului Indagra şi Alimenta 2011. 

INDAGRA se va desfăşura în perioada 19 - 23 octombrie 2011 la Romexpo şi reuneşte 373 de firme din 21 de ţări. 

În perioada 19 - 23 octombrie 2011, Romexpo organizează cea de-a IV-a ediţie a Târgului Internaţional pentru Industria Alimentară - Alimenta, manifestare expoziţională dedicată promovării utilajelor pentru producerea şi procesarea produselor alimentare. Vor fi expuse alimente, băuturi, tehnologie de procesare alimente, igienă, siguranţa alimentară, transport, logistică, depozitare, gastronomie, literatură de specialitate/cărţi de bucate, echipamente şi utilaje uzate.

 
Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii