Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parisul, Roma şi Milano dansează cum le cântă Salam

O colaborare muzicală ce acum câţiva ani părea o fantezie. Unul dintre cei mai cunoscuţi manelişti din România, Florin Salam va scoate un album împreună cu faimosul Goran Bregovici. Două dintre piesele românului vor apărea pe ultimul album al artistului, care a încântat o lume întreagă ani la rând cu muzica sa influenţată de ritmurile balcanice şi ţigăneşti. Florin Salam va merge în turneu în marile oraşe ale Europei (Paris, Marseille, Milano, Roma), alături de mult mai celebrul Bregovici.

Numele lui Florin Salam nu vine de la faimosul produs din carne cu care se delectează de multe ori muncitorii pe şantier, ci de la cuvântul arăbesc care înseamnă "pace". Iniţial, l-a chemat Florin Fermecătoru'.

Salam cântă de mic copil. A avut primul contact cu muzica la vârsta de patru ani. Tatăl şi unchiul lui au fost lăutari binecunoscuţi.

Colaborarea cu Goran Bregovici îl poate propulsa pe scenele din Occident. Oraşe ca Paris, Marseilles, Roma şi Milano vor dansa cum le cântă Florin Salam. Manelistul se va afla pe aceeaşi scenă cu faimosul Bregovici.

 

 

Florin Salam mai primeşte o veste bună: două dintre piesele sale vor apărea pe cel mai recent album semnat Goran Bregovici, "Gipsy Champagne", album pe care se mai regăsesc şi alţi artişti celebri. Astfel, numele Salam va sta alături de cel al britanicului Eric Clapton.

Albumul lui Goran Bregovici va fi promovat printr-o serie de concerte în Europa, la care Salam este invitat. Potrivit împărţirii drepturilor de autor, manelistul va avea un procent substanţial, egal cu cel al lui Bregovici, 25%.

 

 

Şi ca şi cum nu ar fi fost de-ajuns, Florin Salam va fi reprezentat de anul viitor de Universal Music Franţa. Managerul cântăreţului spune pentru ziarul Gândul că manelistul nu-şi va schimba nici numele de scenă şi nici stilul muzical. Cine ştie cum ar suna "Salam" în limba franceză…