Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PARK(ing) Day 2012 – Manifest pentru un Bucureşti mai verde

parking-day-unirii-2011.jpg

PARK(ing) Day 2011 - parcarea Unirea

Cea de-a treia ediţie a Parking Day este o ediţie manifest pentru un oraş mai verde. Eveniment neconvenţional şi internaţional de mediu, PARK(ing) Day este organizat în România de Radio France Internationale România. 

Iar anul acesta am ales centrul Bucureştiului, adică zona zero a aglomeraţiei Capitalei. Două amplasamente sunt disponibile pentru toţi cei care vor să se alăture mişcării pentru un oraş mai verde şi să transforme parcările în parcuri. În zona Unirii, lângă Magazinul Unirea, aripa Călăraşi, 800 de metri pătraţi vor fi invadaţi de gazon viu. Una dintre zonele emblematice pentru bucureşteni, Centrul Vechi, mai precis strada Lipscani, va face şi ea parte din manifestul acestui eveniment, ajuns la a treia ediţie. Fie că este vorba de manifestări culturale, umoristice, sportive sau de responsabilitate socială, programul PARK(ing) Day oferă tutror celor care vor să facă parte din Mişcare un loc de parcare să se exprime.

Cu mic, cu mare, pe 21 septembrie, între orele 10:00 şi 18:00, fiecare bucureştean poate contribui la manifestul pentru Bucureştiul verde. Pe iubitorii de sporturi în pauza de masă îi aşteptăm la un meci de baschet, ping-pong sau badminton. Pentru cei care vor să citească la amiază, avem locuri de parcare special amenajate pentru pofta de lectură. Şi, dacă tot milităm pentru un oraş mai verde, eşti aşteptat să testezi mobila funcţională realizată exclusiv din materiale reciclate.

Iubitorii de animale îşi găsesc locul de parcare la PARK(ing) Day alături de căţeluşii sau pisicile care aşteaptă să fie adoptate. Copiii sunt aşteptaţi la ateliere de pictură şi modelaj, în timp ce adulţii pot învăţa jonglerie.

Cei care trec cu bicicletele prin parcare, la iarbă verde, vineri, între orele 10:00 şi 18:00, pot asista la demonstraţii de forţă şi concursuri. Şi dacă nu îţi place bicicleta, avem şi trotinete de încercat şi expoziţii de admirat! Improvizăm la iarbă verde, facem fitness la iarbă verde. Toate acestea au loc vineri, între orele 10:00 şi 18:00, în centrul Bucureştiului, în parcarea din lateralul Magazinului Unirea, aripa Călăraşi şi în Centrul Vechi, pe strada Lipscani.

Participanţi :Intersport, Asociaţia Casiopeea, Asociaţia Urban 2020, Asociaţia Green Revoluţion, Biciclop, Book Land, Deliveringlife.com, Lady Fit Salon, Improvisneyland, Teatrul Masca, Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, Incubator 107. Parteneri: Arcub, ApaNova Bucureşti, Mira Telecom, Romprest, Gazonul.ro, Carrefour România şi Intersport. Ne susţin Romania Libera şi Ziare.com.