Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PARK(ing) Day, by RFI Romania. Să fie vară încă o zi!

vino-tu-parking-day-foto-rfi-romania.jpg

Vino si tu la Parking Day. Foto: RFI Romania

Astăzi, parcările se transformă în parcuri! La PARK(ing) Day, în parcările din piaţa Unirii (magazinul Unirea, aripa Călăraşi) şi Carrefour Băneasa, între orele 10-18, au loc activităţi pentru toate gusturile. Bucureştenii sunt aşteptaţi să se distreze şi să înveţe să îşi iubească (şi mai mult) oraşul. În total, în lumea întreagă, opt sute de parcări s-au transformat astăzi în parcuri.

RFI România participă pentru a doua oară la PARK(ing) Day, cu 1500 de metri pătraţi amenajaţi în parcările de lângă magazinul Unirea şi Carrefour Băneasa.

Cum ne distrăm astăzi la PARK(ing) DAY?

Cei de la Decât o Revistă fac schimb de reviste, sesiuni de jocuri de societate şi lansează provocarea la povestit despre relaţia cu Bucureştiul.

Amintirile despre Bucureşti se împărtăşesc şi la «Cabina de Confesiuni» a celor de la Make a Point.

Ne facem noi amintiri, de data asta pe iarbă, cu ajutorul fotografului Florin Ghioca.

Cauţi prieteni noi? Adoptă un căţel de la Asociaţia GIA.

Nemulţumiţii stau la «Picnic cu vecinii» cu cei de la Centrul de Resurse pentru participare publică şi află ce fac unii cetăţeni pentru a-şi salva oraşul.

La standul Ecopolis facem o listă cu lucrurile care le confiscă oraşul şi starea de bine.

De la Viitor Plus aflăm totul despre programul de reciclare a hârtiei, Recicleta, şi unde este cel mai apropiat centru de colectare a deşeurilor.

Plantăm fapte bune în România povesteşte cum ne putem implica pentru o Românie diferită.

Participanţii pot recicla selectiv la standurile Environ (colectare electronice) şi Romprest (colectare deşeuri).

Sportivii joacă ping pong cu cei din redacţia Kamikaze, iar după aceea se pot relaxa în spaţiile amenajate de Camelia Şirli sau în Green Lounge, pe obiecte împletite din materiale reciclate, admirând statuile vivante ale Teatrului Masca.

Dacă ne plictisim, avem un sac de mentă pe care o s-o frecăm, ad litteram, apoi facem limonadă - ideea celor de la Think Outside the Box.

Putem citi o carte bună împrumutată de la standul BiblioBuzz sau lua parte la învăţăturile practice ale celor de la incubator107: preparat sucuri naturale, confecţionat bijuterii din hârtie sau relaxarea, la un masaj...

Primul zmeu pe cerul Bucureştiului se lansează graţie Vreau pe cer. Spre seară, după un ceai la iarbă verde, dansăm împreună cu trupa de dans irlandez STEYSHA.

Bicicliştii profită de Colţul Bicicliştilor, în care îşi pot testa abilităţile de pedalare pe loc şi pot asculta poveştile curierilor pe bicicletă de la Tribul. Tot lor, sau mai bine zis bicicletelor, li se dedică un salon de înfrumuseţare şi reparaţii via Biciclop.

Harta parcărilor, interviuri cu participanţii şi detalii despre proiectele lor sunt disponibile pe parkingday.rfi.ro.

PARK(ing) Day este un eveniment ecologic desfăşurat la nivel mondial, organizat în Bucureşti de RFI România cu sprijinul ApaNova, Carrefour, Romprest, Green Factory, Băneasa Shopping City şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Parteneri media: Zile şi Nopţi, Hotnews, România Liberă, Think Outside the Box, Decât o Revistă şi Metropotam.

PARK(ing) Day este un proiect iniţiat în 2005 de Rebar, un studio de design din San Francisco şi are menirea de a pune în dezbatere felul în care este folosit spaţiul public în marile orase, militând pentru schimbări ale infrastructurii urbane. Proiectul a crescut în fiecare an, iar în PARK(ing) Day 2010 s-au înscris peste 800 de “PARK”-uri în mai mult de 180 de oraşe din 30 de ţări, pe şase continente.

 

 

 

Trupa Franz Ferdinand si-a anuntat fanii pe site-ul oficial www.franzferdinand.org, ca a compus 2 piese noi care vor fi incluse pe noul album. El este asteptat sa apara in vara acestui an. Alex Kapranos (foto) vocalistul formatiei, spune ca noile compozitii sint mult mai puternice atat ca sound cat si ca texte. Cele 2 melodii "What You Said" si "Do You Want It", nu sint inca disponibile pentru a fi difuzate pe posturile de radio. Franz Ferdinand doreste ca fanii sa poata urmari live pe internet, sesiunile de inregistrari de la cel de-al 2-lea album.

L.R./26 febr./14.20

Tags: 
Teaser: 

Trupa Franz Ferdinand si-a anuntat fanii pe site-ul oficial www.franzferdinand.org, ca a compus 2 piese noi care vor fi incluse pe noul album.

Zona: 
România
Categorie: 
Cultură