Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Politici arhitecturale / Cultivarea de idei

Robert Marin (n. 1976) este un arhitect stabilit în Bucureşti. A absolvit Universitatea de Arhitectură Ion Mincu în 2001, an în care a înfiinţat şi studioul de arhitectură şi design Square One.

În calitate de arhitect principal al studioului a fost apreciat internaţional datorită lucrărilor sale ce au fost publicate în cărţi şi reviste de specialitate. Printre cele mai importante distincţii pot fi menţionate premiul I-ii pentru arhitectură de interior din cadrul Bienalei de Arhitectură Bucureşti, the Henkel Art Prize şi a fost finalist al Contractworld. În 2008 a înfiinţat biroul de arhitectură şi design Nuca Studio, în cadrul căruia activează în prezent ca arhitect principal. 

"Timp de secole, felul în care au locuit oamenii a fost rezultatul direct al felului în care aceştia au muncit.
Casa, ca spaţiu permanent, dedicat exclusiv repaosului şi activităţilor de familie, este o transformare relativ recentă şi reprezintă, din punct de vedere al evoluţiei istorice, rămăşiţe ale externalizării către alte instituţii a muncii lucrative, a educaţiei, a îngrijirii bolnavilor şi bătrânilor, etc.
Pierderea în ţesutul social a multor funcţiuni vechi, a lăsat loc unor noi şi diverse moduri de conceptualizare a locuirii, unele respinse ca utopii, altele acceptate treptat, altele recente care abia acum sunt supuse testului. 
În ce măsură sunt şi soluţii între atâtea propuneri, reprezintă o decizie cu caracter personal de vreme ce locuirea individului este major influenţată de alegerile acestuia.
 Propun să aruncăm o privire către unele formule actuale din arhitectura casnică pentru a identifica argumentele şi motivaţia celor implicaţi, şi pentru a le c ompara, dacă este cazul, cu opinii personale pe marginea acestui subiect."(Robert Marin)

Prelegere susţinută în cadrul expoziţiei “La adăpost”, realizată de Robert Marin & Nuca Studio.

 

Robert Marin - Politici arhitecturale / Cultivarea de idei

@PAVILION, Bd. Nicolae Titulescu nr. 1 (Piaţa Victoriei)

Joi, 15 martie, 2012, 19:00 

796