Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prinţul Harry, vizat de un atentat în Afganistan

Casa regală a Marii Britanii a trăit momente de panică sâmbătă, după ce o bază militară din sudul Afghanistanului unde este staţionat prinţul Harry a fost atacată cu obuze de talibani. Atacul s-a soldat cu doi morţi din rândul coaliţiei internaţionale Isaf, prinţul Harry aflându-se în afara oricărui pericol, scrie AFP. Talibanii susţin că au intenţionat să îl ucidă pe prinţ.

 

Atacul a fost îndreptat împotriva taberei Bastion din sudul Afghanistanului unde este staţionat prinţul Harry, conform declaraţiilor Isaf, citate de AFP.

Conform unui responsabil american, cei doi soldaţi ucişi erau puşcaşi marini americani.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat că prinţul Harry a fost principala ţintă a atacului, deşi alţi reprezentanţi ai insurgenţilor afgani au vorbit de un act de răzbunare pentru filmul antiislam realizat în Statele Unite.

Doi militari americani au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi în atacul de vineri seara, care, potrivit BBC News online, a vizat Baza Bastion din Afganistan.

Oficiali militari americani au declarat că baza britanică a fost atacată cu arme uşoare, rachete şi obuze de mortieră. În baza militară Bastion sunt staţionaţi militari britanici, americani, estoni şi afgani.

Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a dat asigurări că prinţul Harry nu a fost "niciun moment în pericol".

Prinţul Harry împlineşte sâmbătă 28 de ani.