Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Profesori prinşi la copiat

Cinci profesori de la Universitatea din Craiova au plagiat în 2010 mai multe lucrări publicate. Iată ce se arată într-un raport al Comisiei de Etică a instituţiei de învăţământ, care menţionează că autorii respectivelor scrieri, cadre didactice la universităţi din străinătate, au trimis sesizări cu privire la acest plagiat.

Printre cei prinşi la copiat se află şi şeful de lucrări la Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială din Craiova. Nicio măsură administrativă nu a fost luata împotriva sa, întrucât profesorul şi-a prezentat demisia pe 7 decembrie 2010.

Şeful de lucrări la Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială din Craiova, a fost prins după ce la Universitate s-a primit o sesizare trimisă de profesorii H.L.W.Chan, Q.Q.Zhang, W.Y.Ng şi C.L.Choy din Hong Kong privind plagierea unei lucrări publicate în "IEEE Transactions on Dielectrics and Electrical Insulation".

"Din analiza celor două materiale, s-a constatat proporţia de sută la sută a plagierii, diferenţele între referinţele bibliografice fiind minime, iar textul, formulele, figurile, tabelele şi graficele, identice", se arată în raportul Comisiei de Etică.

În cazul celorlalţi dascăli vor fi propuse sancţiuni severe, care merg chiar până la excluderea lor din învăţământ.