Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Programul Tinere Talente - Ediţia A 5-A

În cadrul unei gale eveniment, desfăşurată aseară la Biblioteca Naţională, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României a înmânat diplomele Tinere Talente celor 28 de artişti, din domeniul artelor plastice şi al muzicii clasice, bursieri ai Fundaţiei Principesa Margareta a României în anul 2012.

Gala Tinere Talente a debutat cu momentul „Arta într-o prezentare de modă”, urmat de un concert de muzică clasică în cadrul căruia tinerii artişti au interpretat atât lucrări celebre şi accesibile publicului, cât şi o compoziţie proprie. În prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României, programul serii a continuat cu ceremonia de decernare a diplomelor bursierilor Tinere Talente, vizitarea expoziţiei de pictură, a atelierului de creaţie – gravură şi grafică şi vizionarea unui scurt film de animaţie.

Spectacolul-eveniment de la Biblioteca Naţională a fost darul pe care cei 28 de tineri artişti sprijiniţi în cadrul programului Tinere Talente l-au făcut susţinătorilor lor: sponsori, profesori, mentori, părinţi, dar şi publicului larg, martori ai primului lor pas în cariera artistică.

La eveniment au participat peste 200 de invitaţi, personalităţi din mediul de business şi cultural, printre care Margareta Pâslaru, Camelia Sucu sau pictrorul Stefan Câlţia.

Lucrările tinerilor bursieri ai secţiunii Arte Plastice pot fi vizionate de publicul larg în cadrul Bibliotecii Naţionale a României în perioada 20 noiembrie – 3 decembrie.

Prin programul naţional Tinere Talente, Fundaţia Principesa Margareta a României oferă burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare. Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic. În 2012, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit 28 de burse de studiu, pentru 14 muzicieni şi 14 artişti plastici.

Bursele, care sunt desemnate la începutul fiecărui an, printr-o selecţie a unor jurii de specialitate, au permis tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate, obţinând rezultate remarcabile. În cadrul proiectului, Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat o tabără de creaţie la Tescani şi o serie de diferite workshop-uri, unul dintre mentori fiind chiar dirijorul Tiberiu Soare.

Fondurile strânse cu prilejul Concertului Regal din 25 octombrie 2012, susţinut de violonistul Alexandru Tomescu, vor sprijini o nouă generaţie de bursieri în 2013.

Pentru mai multe informaţii despre selecţie şi program vizitaţi: www.fpmr.ro/tineretalente