Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Proiect România 2020: Pentru că ne pasă. Rolul implicării civice în dezvoltarea României

poster-conferinta-ro-logo-grasp.jpg

Proiect România 2020: Pentru că ne pasă. Rolul implicării civice în dezvoltarea României

Pentru că 2011 este Anul European al Voluntariatului, acest concept pare să fi intrat în vocabularul ”uzual” al societății, cu atât mai mult cu cât Barometrul European din mai 2010 arată că sunt 100 de milioane de voluntari în Uniunea Europeană, dintre care 4 milioane sunt români.

 

În acest context, cea de-a patra conferinţă anuală GRASP (Societatea Globală a Tinerilor Profesionişti Români), Proiect România 2020: Pentru că ne pasă. Rolul implicării civice în dezvoltarea României oferă o incursiune în bunele practici de implicare civică din România şi din străinătate. Organizată între 18 şi 20 noiembrie în Amsterdam, Olanda, conferinţa are ca scop identificarea de soluţii şi practici pentru a încuraja implicarea civică în societatea românească. 

GRASP va aduce la un loc o gamă largă de profesionişti atât din sectorul privat, cât şi din societatea civilă – Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundaţia Dinu Patriciu, CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publică), Federaţia VOLUM, consultanţi în CSR din Olanda şi Belgia.

În cele două zile de conferinţă, următoarele teme vor fi abordate:

 

Implicarea civică în România: de la model la acţiune. Evoluţie, eforturi actuale, proiecţii pentru viitor

 
  • CSR –ul: altruism, trend sau investiţie? Politici de CSR şi voluntariatul sprijinit de angajator

  • Implicarea civică: Din offline în online. Modalităţi inovatoare de implicare civică

  • Cultura participării : de la dezbatere la dezvoltare şi organizare comunitară

 

Cultura participării se formează în timp şi poate fi privită din nenumărate unghiuri. În cadrul  conferinţei Proiect România 2020, participanţii vor beneficia de o sesiune gratuită Dear România, Write Our Future, o modalitate inedită de a implica diferite comunităţi şi de a onora munca celor care se implică prin arta fotografică. 

De asemenea, după o zi de muncă intensă participanţii se vor delecta cu o piesă de teatru Implică-te scrisă, produsă şi jucată de trupa de actori amatori ArtEveryWhere, câştigătorii concursului ACTziune pe scenă.

Mai multe detalii despre înscrierea la eveniment pe http://www.mygrasp.org/highlights/project-romania-2020-12/ 

Proiect România 2020 este un proiect GRASP (Societatea Globală a Tinerilor Profesionişti România) lansat în cadrul celei de-a două conferinţe anuale din Boston. Scopul evenimentului este identificarea soluţiilor pentru principalele probleme ale României şi rezolvarea acestora într-un mod profesionist şi pragmatic, astfel încât în 2020 România să fie mai deschisă, mai profesionistă, mai competitivă şi mai împăcată cu ea însăşi, o ţară îndreptată către viitor fără însă a-şi uita trecutul.

GRASP 

Înființată în 2008 ca GRSPSociety, GRASP este o reţea deschisă formată din studenţi, tineri profesionişti şi organizaţii partenere care împărtăşesc misiunea organizaţiei de a contribui activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice, transfer de cunoştințe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice şi susţinerea antreprenoriatului.