Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Proiectul “Big Brother” de la Buzău

Anul trecut MIRA TELECOM a câștigat licitația pentru implementarea proiectului „Creșterea siguranței și prevenirea criminalității în zona de acțiune urbană a municipiului Buzău, prin achiziționarea de echipamente specifice și amenajarea unui centru de supraveghere”. 

 

Cu o valoare totală de 2,7 milioane de Euro, din care 1,7 milioane Euro – fonduri nerambursabile, proiectul este finanțat european, prin Programul Operaţional Sectorial 2007 – 2013  „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” și a fost inițiat de către Consiliul Local al Municipiului Buzău.

Implementarea proiectului va avea ca rezultat monitorizarea video a orașului, cu scopul creșterii siguranței cetățeanului și a prevenirii criminalității. Pe termen mediu și lung se așteaptă amplificarea intervențiilor publice în rezolvarea problemelor de ordin social în zonă, reducerea sentimentului de nesiguranță în zone cu risc crescut de infracționalitate, siguranța sporită a cetățenilor, locuințelor și afacerilor, reducerea actelor de vandalism și furturi din domeniul public și privat, reducerea infractionalității în rândul tinerilor, îmbunătățirea imaginii orașului, creșterea gradului de atractivitate a zonei.

 

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc conferința de presă ce anunța oficial lansarea proiectului. Au fost prezenți reprezentanții autorităților locale precum și cei ai companiei MIRA TELECOM.

Vor fi amplasate în total 163 de camere video, ce pot fi controlate de la distanță și vor acoperi peste jumatate din suprafața totala a orașului (46 de locații din municipiul Buzău), în zone de interes deosebit cum ar fi: școlile, piețele, principalele artere, zone comerciale și zone pietonale. Imaginile captate vor fi transmise prin radio către un centru de supraveghere ce va fi amenajat la subsolul Primăriei Municipiului Buzău și deservit de angajați ai Poliției Locale.

“Sistemul va transmite informaţii prin reţele radio către centrul de supraveghere, după care aici vor fi înregistrate datele şi analizate de operatori. Vor fi 99 de camere fixe şi 64 de camere Speed Dome, care vor putea fi controlate din centrul de supraveghere. În cazul în care există un eveniment, operatorii pot prelua controlul asupra camerelor”, a declarat Gabriel Ionescu - Director General Adjunct MIRA TELECOM.

 “Acest proiect este foarte important, având două zone de prevenire, respectiv prevenirea socială și prevenirea situațională, prin instalarea unor camere de supraveghere în piețe, în intersecții, la unitățile de învățământ publice”, a declarat primarul Municipiului Buzău, Consatntin Boscodeală.

„Va fi un instrument extrem de util atat pentru Poliția Locală, cât și pentru Poliția Municipală”, a mai spus primarul Constantin Boscodeală.

În prezent, din ce în ce mai multe zone publice (oraşe și zone metropolitane extinse, autostrăzi și drumuri, etc.) apelează la instalarea de sisteme de supraveghere video locală și / sau zonală, acestea reprezentând soluţiile optime în ceea ce priveşte asigurarea siguranţei cetăţenilor și monitorizarea spațiilor publice de către serviciile profesioniste cu atribuţii in acest sens. Tehnologia actuală dezvoltată pentru supravegherea video metropolitană a ajuns la un nivel de maturitate suficient încât să asigure soluţii viabile și eficiente pentru acest tip de aplicaţie.

În același registru al participării la implementarea unor proiecte ce au ca scop îmbunătățirea serviciilor de siguranță publică, se înscrie și proiectul european SafeCity, unde MIRA TELECOM a fost selectată să participe alături de un consorțiu format din 14 companii europene de prestigiu.

Mira Telecom - companie cu capital integral românesc - cu o experiență de 14 ani pe piața românească și internațională, și-a început activitatea cu distribuția echipamentelor de radiocomunicații. Diversificarea serviciilor a reprezentat un principiu de bază în evoluția companiei, MIRA TELECOM oferind astăzi soluții complete de securitate, IT și telecom, dublate de un serviciu integrat eficient și operativ, care să aducă o reală valoare adăugată operațiunilor clienților.