Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Război împotriva gumei de mestecat, la Roma

razboi-impotriva-gumei-mestecat-roma.jpg

Primăria din Roma lansează o campanie împotriva celor care-şi aruncă pe jos guma de mestecat.

Autorităţile din Roma au făcut echipă cu voluntari din capitala Italiei, pentru a curăţa monumentele şi străzile pavate cu piatră cubică de gumă de mestecat. Campania a fost lansată marţi de Primărie.

Operaţiunea a început în Largo Argentina, o piaţetă istorică, ce găzduieşte patru temple romane în centrul său. Echipele municipalităţii şi o sumedenie de voluntari au început să dezlipească gume de mestecat lipite pe ziduri, străzi şi drumuri.

În fiecare zi, 15 mii de lame de gumă sunt aruncate în centrul oraşului, chiar şi în zone de o importanţă arheologică inestimabilă şi devin astfel o problemă foarte lipicioasă. Fiecare gumă generează costuri de un euro pentru a fi curăţată. Estimarea aparţine agenţiei de salubritate din Roma.

Voluntarii provin din organizaţia "Noi Per Roma", care este condusă de soţia primarului Capitalei, Isabella Rauti. "Guma de mestecat se dezintegrează atât de greu, încât oamenii ar trebui să se gândească mai bine înainte să arunce aşa ceva pe stradă", a spus ea la inaugurare.

Turiştii se plâng adesea din cauza salubrităţii precare a Cetăţii Eterne, deşi autorităţile locale au făcut eforturi mari pentru a ameliora strângerea gunoaielor din centrul istoric al oraşului.