Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RFI România aniversează 20 de ani

rfi-romania-20-ani.jpg

RFI România aniversează 20 de ani

Cu ocazia aniversării a 20 de ani, RFI România îşi instalează redacţia într-un nou sediu şi îşi extinde prezenţa pe noi suporturi de difuzare. Astfel, RFI România îşi modernizează site-ul internet, creează un nou site mobil şi dezvoltă aplicaţii pentru smartphones care permit ascultarea tuturor programelor.

Site-ul www.rfi.ro propune utilizatorilor de internet un acces clar şi diversificat la actualitatea românească, europeană şi internaţională.

RFI România, post de radio bilingv în română şi franceză, filială a RFI, emite 24 de ore din 24 în Bucureşti şi este difuzat în FM în alte trei oraşe din România - Iaşi, Cluj şi Craiova – precum şi în capitala Republicii Moldova, Chişinău. Programele sale sunt preluate de 50 de posturi locale de radio din întreaga ţară. RFI România difuzează în prezent treisprezece ore de emisiuni în limba română şi unsprezece ore în limba franceză. Grila sa de programe este realizată de echipa editorială din Bucureşti în colaborare cu redacţia română de la Paris.


În ultimii ani, munca jurnaliştilor de la RFI România s-a bucurat de numeroase recompense.
Luca Niculescu, redactor şef, a câştigat Premiul Jurnalistul European al anului, decernat de Institutul European din România în 2010.
Andreea Orosz, Premiul Reporter European, decernat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
Cosmin Ruscior a primit Premiul Greenawards în 2009 pentru emisiunea „Planeta verde”.


La 20 de ani de la debutul său în România, RFI se angajează să continue promovarea unui jurnalism serios, independent şi profesionist.