Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Roxette la Bucureşti: 25 de ani de aşteptare

roxette-bucuresti-25-ani-asteptare.jpg

Roxette concertează la Bucureşti, luni, 30 mai.

Hit-uri din anii '80 şi '90 vor răsuna luni seară în Bucureşti. Celebra trupă Roxette concertează pentru prima dată în România. Evenimentul are loc la Zone Arena. Concertul este inclus in turneul de promovare a celui mai recent album "Charm School".

Trupa Roxette este poate cel mai bun produs de export al Suediei, alături de legendarii Abba şi marca Volvo. Ea - adică Marie Fredriksson - are o frizură bărbătească, el - adică Per Gessle - un zâmbet de fată timidă…

La concertul de la Bucureşti, trupa Roxette nu are prea multe pretenţii: bere românească, flori, lumânări, ghimbir, fructe, legume, brânză şi pizza.

 

 

Când spui Roxette vorbeşti de fapt despre un nume care a marcat istoria muzicii pop din anii '80-'90. Performanţele trupei stau mărturie: a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea, iar în Statele Unite a ajuns pe primul loc în topuri cu "The Look", "Joyride", "It Must Have Been Love", din filmul "Frumuşica" şi "Listen to Your Heart".

După o pauză la jumătatea anilor '90, popularitatea formaţiei suedeze a continuat să crească în Europa şi America de Sud, unde a câştigat discuri de aur şi de platină până la noul mileniu.

 

 

Lovitura dureroasă avea să vină în 2002, când trupa Roxette a fost nevoită să suspende concertele şi munca de studio, după ce Marie a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier.

Chiar dacă nu au mai scos hit-uri pe bandă rulantă la fel ca în anii '80 şi '90, membrii trupei Roxette continuă să fie difuzaţi la radio în multe ţări. De altfel, melodiile "It Must Have Been Love" şi "Listen to Your Heart" au atins cota de patru milioane de difuzări la radio.

Concertul Roxette de luni, 30 mai, va avea loc la Zone Arena, spectacolul urmând să se termine la ora 22, potrivit organizatorilor. În deschidere vor cânta VH2 şi Magnolia. Accesul publicului începe la ora 17. Prima trupă din deschidere, Magnolia va urca pe scenă după ora 18, fiind urmată de VH2. Concertul Roxette începe în jurul orei 20.

 
Versiunea audio a textului