Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


S-au decernat premiile programului „Reporter European”

cei-cinci-castigatori-ai-concursului-reporter-european-fofo-caleaueropeanaro.jpg

Cei cinci câştigători ai concursului Reporter European. Foto: caleaueropeana.ro

Patru jurnaliști și un blogger au fost desemnați câștigătorii celei mai recente ediții a programului Reporter European și au fost premiați de către Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul Parlamentului European în România.

Care au fost temele şi cine sunt câştigătorii?

Ionela Gavriliu este unul dintre câştigători. Materialul care i-a adus premiul la ediţia din 2011 a concursului Reporter European tratează tema Politicii Agricole Comune. Marea provocare este să transformi o temă atât de aridă într-un subiect uşor de digerat, explică ea. Ceilalţi câştigători sunt Liliana Simionescu, Vlad Odobescu, Florin Lazăr si bloggerul Marius Matache.

Este pentru prima dată când bloggerii participă la concursul Reporter European, la o categorie special creată pentru această nişă. Cristian China Birta a fost în juriu din partea bloggerilor şi spune că o astfel de metodă de comunicare face informaţiile europene mult mai accesibile publicului.

Câștigătorii vor face o vizită într-unul din statele membre ale UE sau la instituţiile europene pentru întâlniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European sau reprezentanți ai autorităților naționale.

 
Andreea Pietroşel, Magazin European: S-au decernat premiile programului „Reporter European”