Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Salonul de vinuri şi gastronomie Le Manoir 2011

Un număr de 16 castele faimoase și case producătoare de vinuri și produse gastronomice de lux din Franța, Italia și Spania vor participa cu standuri proprii la prima ediție a ”Salonului de vin și gastonomie Le Manoir”, care va avea loc la București, pe 28-29 septembrie 2011, la Palatul Cesianu-Racoviță.

 

Salonul este organizat de compania Le Manoir, leader pe segmentul vinurilor premium, al gastronomiei și al cadourilor de lux, reprezentantul exclusiv al unor mari branduri internaționale în România.

Evenimentul își propune să faciliteze contactul direct între producătorii de talie internațională de vinuri și de gastronomie și clienți de pe piața românească (restaurante, companii, persoane fizice), pentru a determina o nouă creștere a pieței de profil.

Cu această ocazie, casele producătoare participante și Le Manoir vor deschide fiecare propriul stand de prezentare de produse. Pe parcursul Salonului, vor avea loc o serie de evenimente :

  • Prezentări și degustări de vinuri, șampanii, cognac, produse de gastronomie fină.

  • Lansarea colecției de cadouri de lux Le Manoir 2011, în pregătirea sărbătorilor de iarnă .

  • Mari Degustări (Master Wine Class) – organizate după criterii tehnice speciale, de reprezentanții castelelor producătoare, dedicate unui număr limitat de participanți.

  • Prima licitație de vinuri rare din România, în care vor intra un număr de 46 de loturi și care va fi organizată la fel ca cele care au loc pe plan internațional. Licitația va fi organizată în colaborare cu casa de licitații ARTMARK.

 

ExpozanțiGroupe Thienot-Alain Thienot  (700 hectare de vita-de-vie : 10 castele in Bordeaux, 1 castel in Languedoc); Joseph Drouhin (Cifra de afaceri 2010: 27 734 470 EURO; produce Chassagne Montrachet Marquis de Laguiche  1998 – declarata in mai 2002, in Asia, specialitate de vin rară); Rolland Collection (producator de vinuri, cea mai mare companie de consultanță de vin din întreaga lume); Dourthe (Producator de vinuri  din 1840); Champagne Canard Duchene; La Spinetta (productie: 650 000 de sticle de vin/an); Michel Redde (producator vinuri, incă din 1630; cifra de afaceri 2 486 518 EURO/ 2010);  Comtesse du Barry (furnizor specializat pe fois gras si preparate speciale din foie gras înca din 1908; cifra de afaceri : 30 M EURO); Maxim’s de Paris (ciocolata fina); Michel Cluizel (producător de ciocolată); Armagnac Chateau de l Aubade (în ultimii 18 ani a câștigat aproape 60 de medalii producția de armagnac, dintre care 19 sunt medalii de aur); Terre Exotique (producător de condimente); Calvados Comte Louis de Lauriston (unul din numele de referință pentru calvados); Cognac Delamain (un cognac cu peste trei secole de istorie); Chateau Rauzan Segla (peste trei secole vechime; cifră de afaceri de peste cinci milioane de euro); Emilio Moro  (producător de vinuri din 1932); Carrasco Guijelo (producător de jamon cu peste 120 de ani vechime); Le Manoir (leader-ul pe piata românească a vinurilor si a gastronomiei fine, precum și pe parte de cadouri de lux).

 

Printre personalitățile prezente la salon:

  • Luc Bramel - Director general Comtesse du Barry;

  • Thierry Redde - proprietarul casei de vinuri Michel Redde;

  • Arnaud Lesgourgues - director general  Armagnac Chateau de l’Aubade ;

  • Hugo Desnoyer - cel mai celebru măcelar parizian.

 

 

PERIOADA: 29-30 septembrie 2011
 
LOCAȚIA: Palatul Cesianu-Racoviță (sediul ARTMARK),  str. C.A. Rosetti, nr. 5, sector 1, București
 
DESCHIDEREA OFICIALĂ:
29 septembrie 2011, ora 11.30, cu participarea Excelenței Sale Henri Paul, Ambasadorul Franței la București
 
ACCES: Accesul la eveniment se va face doar pe bază de înregistrare prealabilă. În program, sunt anumite momente care se desfășoară fără accesul presei. Pentru confirmări participare, persoana de contact este Andreea Piersinaru, telefon 0745520973; email: andreea.piersinaru@omavision.ro.
 

 

698