Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandalul Playstation ia amploare

playstation.jpg

Playstation

Reţeaua Playstation a fost spartă de hackeri. Infractorii au sustras informaţii personale despre utilizatori. Compania Sony pare depăşită de situaţie, în timp ce criticile amatorilor de jocuri sunt din ce în ce mai vehemente.

Anunţul s-a răspândit cu repeziciune: reţeaua Playstation a fost victima unui atac informatic. Vestea şi mai proastă e că ştirea a fost confirmată de-abia acum, deşi atacul a avut loc în urmă cu o săptămână. De altfel, reţeaua Playstation e nefuncţională de miercurea trecută. Compania Sony a recunoscut târziu că situaţia este gravă.

De fapt, cât de gravă e situaţia? Persoane neautorizate au obţinut fraudulos numeroase date ale utilizatorilor: nume, adrese de acasă, adrese de mail, date de naştere şi parole.

Şi asta nu e tot. Sony nu exclude ca hackerii să fi obţinut şi informaţii legate de cărţile de credit. E vorba de numărul şi data expirării, dar nu şi de codul de securitate.

Întrucât reţeaua Playstation are 77 de milioane de utilizatori, e lesne de înţeles că reacţiile au fost dure.

"Dragi membri ai naţiunii Playstation, suntem martorii unui eveniment teribil, devastator şi fără precedent în lumea jocurilor! Reţeaua noastră iubită este atacată. Ni se spune că reţeaua este în "mentenanţă". De fapt, suntem atacaţi de cine ştie ce tânăr de 19 ani. Nu sunt supărat pe el, ci mai degrabă mândru. Dar cum poate o singură persoană să pună la pământ o întreagă reţea, timp de mai multe zile?", se întreabă un utilizator.

Specialiştii cred că dincolo de problemele de securitate a reţelei Playstation, Sony se află în faţa unei adevărate catastrofe PR. Mai ales că firma nu a dat dovadă de transparenţă maximă, iar comunicarea a lăsat de dorit. Atacul ar fi avut loc undeva între 17 şi 19 aprilie.