Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


T. Băsescu: Imnul ar trebui cântat de elevi la începutul orelor

basescu-furios.jpg

Preşedintele Traian Băsescu

Propunere inedită a preşedintelui ţării, după ce imnul naţional a fost cântat greşit la partida de fotbal România - Franţa. Traian Băsescu a declarat sâmbătă că trebuie să existe o iniţiativă ca în fiecare clasă să fie un tricolor, iar la începutul orelor să se cânte imnul.

Şesul statului a precizat că în această situaţie lucrurile ar trebui să fie “cum erau când a făcut el liceul”.

"Am văzut o penibilă întâmplare când la tine acasă nu se cântă imnul corect", a comentat Traian Băsescu evenimentele dinaintea partidei de fotbal România - Franţa. Atunci interpretul Marcel Pavel a cântat într-o variantă modificată imnul naţional, sărind peste două versuri: "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!".

Prefectura Capitalei i-a amendat atât pe artist, cât şi FRF pentru aceste modificări.

Marcel Pavel a explicat că a fost alegerea sa să cânte imnul astfel şi a discutat cu cei de la FRF în acest sens, aceştia fiind de acord cu opţiunea sa. Cântăreţul a precizat că timpul alocat pentru ambele imnuri a fost de 3 minute şi a fost chiar depăşit cu 10 secunde.

Anterior, într-o declaraţie citată de gandul.info, Marcel Pavel afirmase: "Se interpreta politic dacă spuneam asta. (...) Mi s-ar fi reproşat dacă aş fi cântat cu Traian".