Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ucigaşii lui Marian Cozma, pe viaţă după gratii

Ucigaşii handbalistului român Marian Cozma au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, tribunalul din Veszprem luând această decizie în cazul principalilor doi acuzaţi. Al treilea inculpat va sta 20 de ani după gratii.

Tribunalul a acceptat, astfel, cererea procurorului privind condamnarea la închisoare pe viaţă a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, în incidentul petrecut într-un club de noapte din Vezsprem (Ungaria), în februarie 2009, precum şi solicitarea procurorului de condamnare la 20 de ani de închisoare a lui Sztojka.

Toţi cei trei inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de omucidere şi lovituri cauzatoare de moarte. Iniţial, în acest caz au existat 27 de suspecţi.

Tatăl fostului handbalist, Petre Cozma, a declarat, joi, agenţiei Mediafax, că nicio sentinţă nu poate face dreptate în cazul uciderii fiului său şi a precizat că speră ca decizia tribunalului din Veszprem, care i-a condamnat pe viaţă pe doi dintre agresori, să rămână definitivă.

"Am aflat decizia tribunalului din Veszprem, m-a sunat ambasadorul dimineaţă. E o decizie dreaptă, deşi dreptate nu se va putea face niciodată. Mai mult de atât nu se putea da însă. Sper ca această decizie să se transforme în una definitivă, deşi va fi recurs după recurs", a declarat Petre Cozma.

Crima s-a petrecut într-un club de noapte din Vezsprem (Ungaria), în februarie 2009. Handbalistul român al echipei din localitate, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, după o altercaţie cu câteva persoane din incinta localului. Alţi doi coechipieri ai românului au fost grav răniţi.

În varstă de 26 de ani, handbalistul român a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.