Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Una din cinci femei din UE trăieşte în sărăcie

Combaterea fenomenului sărăciei este unul dintre cele cinci obiective ale Comisiei Europene în cadrul strategiei UE pentru 2020.

Criza a dus la creşterea numărului femeilor fără loc de muncă. Rata de ocupare a lor pe piaţa muncii a scăzut simţitor după ce multe dintre cele care lucrau în sectorul public au fost disponibilizate.

Pe de altă parte, diferenţa de salarizare între bărbaţi şi femei este încă mare la nivelul Uniunii Europene. Mai exact, 18 la sută, asta în contextul în care trebuie redus cu 25 % numărul europenilor care trăiesc sub standardele naţionale de sărăcie.

Pentru a remedia situaţia, Comisia Parlamentului European pentru drepturile femeii şi egalitate de gen a adoptat raportul eurodeputatei PSD, Rovana Plumb, privind "feminizarea sărăciei" în Uniunea Europeană.

Statisticile arată că aproape una din cinci femei europene trăieşte în sărăcie. Combaterea sărăciei este unul din cele cinci obiective ale Comisiei Europene, propuse în cadrul strategiei UE pentru 2020.

Euro-deputatul PSD propune statelor membre reducerea diferenţei de salarizare între bărbaţi şi femei cu câte un procent pe an, până în 2020. 35 % dintre femeile cu vârsta peste 65 de ani din UE trăiesc în sărăcie, faţă de doar 16 % dintre bărbaţii de aceeaşi vârstă. Să mai spunem şi că femeile din Estul Europei sunt mai afectate de sărăcie în comparaţie cu cele din Vest, în special în zonele rurale. 

 
Magazin European cu Andreea Pietroşel