Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vreti sa va spun eu ce gandeste sotul meu?!

images-20090811164313.jpg

Hillary Clinton

Hillary Clinton şi-a pierdut calmul, luni 10 august, după ce un student congolez a întrebat-o ce gândeşte soţul ei, fostul preşedinte Bill Clinton, despre o chestiune internaţională.

Aflată în vizită în Africa, secretarul de stat american s-a oprit în Republica Democratică Congo pentru a discuta despre violenţele sexuale şi corupţia care macină ţara. Când se afla faţă în faţă cu studenţii universităţii din Kinshasa, unul dintre ei i-a pus o întrebare care viza opinia lui Bill Clinton despre contractele încheiate de chinezi în Africa.

 

Urmăriţi pe video răspunsul lui Hillary Clinton

 

Puţin mai târziu s-a aflat că studentul a vrut de fapt să afle opinia preşedintelui Barack Obama în această chestiune, dar o greşeală de traducere a provocat neînţelegerea. Era deja prea târziu, căci Hillary Clinton trecuse la întrebarea următoare.

Să amintim că în urmă cu o săptămână, Bill Clinton i-a suflat laurii soţiei negociind eliberarea a doi jurnalişti deţinuţi în Coreea de Nord. Şi chiar dacă a salutat eficacitatea soţului, şefa diplomaţiei americane a ţinut să precizeze că evenimentul nu are nimic de a face cu propria ei agendă.