Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


25 de ani de la miracolul Sevilla

steaua1986.jpg

Steaua '86

Sâmbătă, 7 mai 2011, se împlinesc 25 de ani de la cea mai mare performanţă a fotbalului românesc. Pe 7 mai 1986, Steaua Bucureşti câştiga cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa, Cupa Campionilor, corespondentul de astăzi al Ligii Campionilor. Steaua învingea atunci la penaliuri pe FC Barcelona.

Eroul de la Sevilla, actualul preşedinte al Stelei, Helmuth Duckadam, a fost prezent vineri la ceremonia organizată de Ministerul Apararii cu această ocazie.

Fostul mare portar a declarat că nici Steaua şi nici altă echipă din România nu are cum să câştige Liga Campionilor în următorii 30 de ani. “Ca să poţi face o asemenea echipă trebuie să investeşti câteva sute de milioane de euro", a precizat Helmuth Duckadam.

De asemenea, clubul Steaua a anunţat că a pus în vânzare 86 de tricouri-replică faţă de cele folosite în finala de la Sevilla, acestea urmând să poarte semnătura portarului de atunci al "roş-albaştrilor", Helmuth Duckadam.

Cele 86 de tricouri albe au pe spate cifra 86, în interiorul căreia se află numele fotbaliştilor care au făcut parte din lotul Stelei în acel sezon. Fiecare din cele 86 de tricouri este numerotat. Tricourile au fost puse în vânzare pentru suma de 249 de lei.

Tot cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la câştigarea CCE, FC Steaua a pus în vânzare un pachet promoţional ce conţine două cutii de bere cu alcool, două cutii de bere fără alcool, două sticle de cola, toate Steaua, şi un dvd cu finala de la Sevilla sau cu "Drumul spre Sevilla", volumul 1 şi 2, la preţul de 20 de lei.

De asemenea, revista clubului Steaua din această lună are o ediţie aniversară, oferind suporterilor un poster cu echipa din 1986 şi un dvd cu finala de la Sevilla. Acelaşi poster îl vor primi şi alţi fani stelişti la achiziţionarea oricărui produs din magazinul clubului.