Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Mutu, între briliant şi hahaleră

Moment mult-aşteptat pentru fanii lui Adrian Mutu : suspendarea atacantului român expiră vineri, 29 octombrie. Fotbalistul a fost suspendat nouă luni, pentru consum de sibutramină, o substanţă interzisă. Lăudat şi criticat în acelaşi timp, Adrian Mutu este privit ca un jucător indispensabil : naţionala suferă fără el, iar Fiorentina nu mai are aceeaşi vitalitate pe teren, de când a fost suspendat.

Moment mult-aşteptat pentru fanii lui Adrian Mutu : suspendarea atacantului român expiră vineri, 29 octombrie. Fotbalistul a fost suspendat nouă luni, pentru consum de sibutramină, o substanţă interzisă.

Lăudat şi criticat în acelaşi timp, Adrian Mutu este privit ca un jucător indispensabil : naţionala suferă fără el, iar Fiorentina nu mai are aceeaşi vitalitate pe teren, de când a fost suspendat.

Revenirea sa pe iarbă e văzută ca o salvare pentru echipa italiană, care a ajuns între timp pe un dezonorant loc 15 în Il Calcio.

Cât despre echipa naţională, trupa lui Răzvan Lucescu a atins un record negativ în lipsa lui Mutu : locul 50 în clasamentul FIFA.

Totuşi, întoarcerea sa pe teren este umbrită de ultimul scandal în care a fost implicat. Adrian Mutu i-a administrat un pumn unui chelner din Florenţa, care l-ar fi insultat.

Potrivit avocaţilor jucătorului, ospătarul l-ar fi ameninţat pe fotbalist că va avea aceeaşi soartă ca Maricica Hăhăianu, ucisă la metroul din Roma.

A fost o reacţie la o serie de insulte cu tentă rasistă, spun apărătorii jucătorului. Pumnul anti-rasist al lui Mutu l-ar fi putut costa până la trei ani de închisoare.

Cert şi oarecum surprinzător e faptul că mulţi oameni de fotbal îl apără pe Adrian Mutu. De la antrenorul Fiorentinei, care spune că fotbalistul este indispensabil şi va juca duminică împotriva Cataniei, până la Victor Piţurcă, fostul selecţioner întrebându-se "ce mare brânză" că Mutu a bătut un chelner.

Ar merita poate menţionată şi reacţia lui Gigi Becali, un critic al "briliantului", care i-ar datora 75 de mii de euro : Mutu este "cea mai mare hahaleră", spune excentricul finanţator stelist.

 
Cosmin Ruscior, despre revenirea lui Adrian Mutu.