Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Mutu îşi cere scuze în mod oficial

mutu-adrian-pumnul-ridicat.jpg

Atacantul Adrian Mutu dă de înţeles că ar vrea să rămână la Fiorentina.

Adrian Mutu încearcă să reintre în graţiile conducătorilor de la Fiorentina. Atacantul român spune că-i pare rău pentru evenimentele din ultimele săptămâni. Jucătorul susţine că a fost sfătuit greşit, motiv pentru care a şi renunţat la serviciile impresarilor Becali.

Adrian Mutu vrea să clarifice situaţia : "Sunt aici pentru că vreau să joc din nou. Nu sunt aici pentru a mă plânge, ci pentru a spune că îmi pare rău pentru ceea ce mi s-a întâmplat mie şi Fiorentinei. Am înţeles că am greşit atunci când am plecat şi mi-am lăsat coechipierii, antrenorul şi clubul înainte de meciul cu Bologna, însă am fost sfătuit greşit. Însă responsabilitatea îmi aparţine în totalitate. Am cerut deja scuze echipei şi lui Mihajlovici în urmă cu două săptămâni, trebuia să le dau explicaţii. Îmi cer scuze pentru cuvintele spuse de impresarii mei la adresa conducerii, acele cuvinte nu reflectă punctul meu de vedere. Atunci când am spus că mă simt dator faţă de oraş era adevărat, cred asta şi acum, de aceea doresc să rămân la Florenţa şi să-i răsplătesc pe fani pentru afecţiunea cu care m-au înconjurat chiar şi în aceste momente, ca după toate celelalte probleme. Voi avea nevoie de multe luni şi multe goluri pentru a-mi plăti această datorie. Îmi doresc foarte mult să joc şi să dau goluri", spune atacantul român.

"Îmi doresc foarte mult să joc şi să dau goluri", mai declară fotbalistul, într-o conferinţă de presă organizată chiar la stadionul Fiorentinei. Acest amănunt este speculat de o parte a presei italiene, care se aşteaptă ca românul să fie reprimit în lot.

"Am trecut prin momente urâte şi nu am fost capabil să le gestionez. Nu mai ştiu ce să spun, pentru că mi-am cerut scuze de atât de multe ori. Prezentându-mă aici am spus «ajunge» tuturor problemelor. În aceşti ultimi ani, am jucat puţin, vreau să-mi demonstrez calităţile şi faptul că pot depăşi aceste probleme. Ultimea mea acţiune (renunţarea la colaborarea cu impresarii Becali - n.r.) nu a fost convenită cu clubul, însă sunt fericit că mi-au permis să vorbesc aici. Nu ştiu dacă să mă aştept la reintegrarea în echipă sau la oferirea posibilităţii de a pleca, îmi doream doar să pot să vorbesc şi să explic. Sunt conştient de faptul că dacă s-ar mai întâmpla ceva, raportul meu cu fanii va fi definitiv compromis", afirmă jucătorul.

Adrian Mutu a părăsit antrenamentul formaţiei sale, acum câteva săptămâni. Ulterior, şefii clubului l-au eliminat din lot, dar au blocat şi transferul său la altă grupare din Italia.