Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Boloni la RFI: România va câştiga meciul cu Franţa!

boloni-rfi-romania-va-castiga-meciul-franta.jpg

Ladislau Boloni se aşteaptă la o victorie a României în meciul cu Franţa.

Fostul selecţioner Ladislau Boloni este optimist că echipa naţională va câştiga meciul cu Franţa de marţi, 6 septembrie, din preliminariile Euro 2012. Tehnicianul care a antrenat o bună perioadă în Hexagon spune la RFI că forţa colectivului este atuul principal al formaţiei pregătite de Victor Piţurcă.

Ladislau Boloni se aşteaptă la un meci echilibrat, la capătul căruia România va ieşi învingătoare. "Franţa rămâne favorită. Cu toate astea, cred că va fi un meci echilibrat şi cred că România va câştiga", spune fostul selecţioner, înaintea meciului dintre România şi Franţa, din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2012.

În opinia lui Boloni, în lipsa unor vedete ca Adrian Mutu, Cristian Chivu şi Mirel Rădoi, antrenorul Victor Piţurcă "se poate baza pe colectiv. Forţa colectivului tot timpul este mai importantă ca forţa individuală a jucătorilor. Sigur, ar fi mai bine cu Cristi Chivu, ar fi mai bine cu Rădoi. Cred că indisciplina nu trebuie tolerată. Pentru mine, atuul principal al acestei echipe este colectivul".

Ladislau Boloni crede că echipa naţională "trebuie să se pregătească pentru un drum lung în reconstrucţia ei". "Eu de luni de zile nu aud altceva decât "reconstruim, reconstruim", nu ne mai interesează ce se întâmplă, pentru că rezultatul imediat nu are o pondere prea mare. Acest lucru poate să elibereze jucătorii de sub responsabilitate, chiar şi antrenorul de sub responsabilitate imediată şi să folosească aceste meciuri pentru a examina câţiva jucători. Oricum, eu cred că echipa naţională trebuie să se pregătească pentru un drum lung în reconstrucţia ei. Trebuie găsite talente care sunt deasupra nivelului mediu, care ajung la nivel internaţional. Multe lucruri sunt de făcut, iar acest lucru cere timp, răbdare, perseverenţă", consideră fostul selecţioner Ladislau Boloni.

Meciul dintre România şi Franţa are loc marţi, 6 septembrie, de la ora 21.30, pe Arena Naţională din Bucureşti.

 
Ladislau Boloni, intervievat de Cosmin Ruscior, despre meciul de fotbal dintre România şi Franţa din preliminariile Euro 2012