Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Canotoarele române, medaliate la CE din Bulgaria

Echipajul feminin de dublu rame fără cârmaci al României, format din Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu, a câştigat duminică medalia de aur, la Campionatele Europene de canotaj. Acceaşi distincţie au primit-o şi componentele echipajul feminin de 8 plus 1.

În prima probă, echipajul format din sportivele Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu a dominat cursa de la un capăt la altul şi au încheiat cei 2000 de metri, cu timpul de 7:29.22 minute. Pe locul secund s-a clasat Belarus (7:31.50 minute), iar medalia de bronz a revenit Italiei (7:37.79 minute).

La 8 plus 1, echipajul românesc, format din sportivele Maria Bursuc, Ionelia Zaharia, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Eniko Mironcic şi Teodora Gidoiu, a încheiat cursa de 2000 de metri cu timpul de 6:14.98 minute, performanţă care i-a adus medalia de aur. Medalia de argint a revenit Belarus (6:20.52 minute), iar cea de bronz Ucrainei (6:23.82 minute).

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Plovdiv - câştigarea a 1-2 medalii şi o clasare pe locurile 4-6 – a fost deja îndeplinit.