Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CFR Cluj, al treilea titlu din istorie

CFR Cluj a câştigat vineri seara, titlul de campioană a României la fotbal. Ardelenii s-au impus în deplasare, scor 3-2, pe terenul Universitatii Cluj, într-un meci rejucat din etapa a XXXI-a a Ligii I, la care au asistat circa 20.000 de spectatori.

 

Bucurie imensă la Cluj, acolo unde echipa numarul 1 din Ardeal, CFR, a câştigat titlul pentru a a treia oară în istoria sa. Elevii lui Ioan Andone s-au impus chiar pe terenul rivalei Universitatea, într-un meci în care au fost conduşi cu 2-0.

Ioan Andone a declarat la final că fostul antrenor, portughezul Jorge Costa, are un mare merit în câştigarea titlului de către CFR Cluj prin punctele acumulate şi jucătorii aduşi.

Meciul s-a desfăşurat în faţa a circa 20.000 de spectatori, iar înainte de primul fluier, Bornescu şi Cadu şi-au dat mâna. Meciul fusese întrerupt marţi 8 mai, în minutul 27 de către arbitrul Alexandru Tudor, la scorul de 0-1, din cauza violenţelor între jucătorii celor două formaţii. Atunci, portarul Mircea Bornescu l-a lovit pe Ricardo Cadu, care transformase un penalty şi s-a îndreptat spre galeria gazdelor cu intenţia de a provoca suporterii. Arbitrul Alexandru Tudor a decis suspendarea partidei. Vineri 11 mai, Comisia de disciplină a LPF a decis rejucarea integrală a meciului, de la 0-0.

Cu o etapă înaintea încheierii campionatului, CFR Cluj a acumulat 70 de puncte. A doua clasată în Liga I, FC Vaslui, în prezent cu 67 de puncte, poate acumula tot 70 de puncte, dar clujenii au avantaj la rezultatele directe.

CFR Cluj va juca, în sezonul viitor, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.