Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Chelsea, noua campioană a Europei

Chelsea Londra a câştigat sâmbătă seară Liga Campionilor pentru prima oară în istoria clubului. Echipa din capitala Angliei s-a impus, la Munchen, în faţa lui Bayern, scor 5-4, după executarea loviturilor de departajare. La finalul timpului regulamentar de joc, cele două formaţii s-au aflat la egalitate, scor 1-1.

Atacantul Didier Drogba a declarat la final că a învăţat la Chelsea să nu se renunţe până la final şi consideră că londonezii au meritat victoria. Portarul Petr Cech, care duminică împlineşte 30 de ani, a afirmat că este extrem de mândru de colegii săi: "Nu a fost uşor dar am crezut în noi. Nu pot descrie sentimentul. La penaltiuri a fost pentru prima oară în viaţa mea când nu am ştiut ce să fac".

Antrenorul echipei Chelsea Londra, Roberto Di Matteo, a afirmat că fotbalul este imprevizibil, precizând că nimeni nu ar fi putut pronostica succesul formaţiei sale, informează site-ul oficial al UEFA.

"Fotbalul, ca şi viaţa, este imprevizibil şi nebun. Când Bayern a înscris nu mai era mult de jucat, dar cu multă pasiune şi dăruire jucătorii mei au reuşit să egaleze. Acest lucru ne-a dat moral", a spus Di Matteo.

La rândul său, antrenorul echipei Bayern Munchen, Jupp Heynckes, a declarat după înfrângerea din finala Ligii Campionilor, că formaţia Chelsea Londra a fost mai norocoasă.

"Echipa mea a făcut o partidă extraordinară contra unui adversar care a adoptat tactica la care ne aşteptam şi pe care a utilizat-o în ultimele meciuri din Liga Campionilor. Vina noastră este că nu am marcat în multele ocazii pe care le-am avut. Când am înscris în minutul 83, trebuia să conservăm avantajul. Apoi am ratat un penalti în prelungiri. La loviturile de departajare este loterie şi aşa s-a scris istoria.", a spus Heynckes.