Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cu cine joacă Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi FC Vaslui în Europa?

Echipele româneşti de fotbal şi-au aflat, vineri, adversarii din competiţiile europene. De cel mai uşor adversar va avea parte Steaua, care se va lupta pentru accederea în grupele Europa League cu formaţia lituaniană FK Ekranas. Cea mai grea misiune o au fotbaliştii de la FC Vaslui, care vor evolua în dublă manşă cu Internazionale Milano.

 

Steaua va întâlni formaţia lituaniană FK Ekranas în play-off-ul Ligii Europa, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi ce a avut loc, vineri, la Nyon. Partida tur se va disputa la 23 august, pe Stadionul Vetra din Vilnius, iar returul va avea loc la 30 august, la Bucureşti.

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că gruparea pe care o antrenează a avut parte de o tragere la sorţi favorabilă, însă a precizat că jucătorii săi trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, informează site-ul oficial al clubului bucureştean.

"Meciul cu Ekranas va începe de la 0-0 şi nu putem spune că suntem calificaţi dinainte. Trebuie să studiem foarte bine adversarul şi să tratăm ambele manşe cu maximă seriozitate, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. Îmi doresc foarte mult să ne calificăm în grupele Ligii Europa şi să avem parte de un număr cât mai mare de suporteri la meciul retur, alături de care să sărbătorim cea de-a noua prezenţă consecutivă a Stelei în grupele unei competiţii continentale", a spus Reghecampf.

Misinue mult mai grea pentru vicecampioana României, FC Vaslui, care va întâlni formaţia italiană Internazionale Milano, la care evoluează Cristian Chivu, în play-off-ul Ligii Europa.

FC Vaslui va juca prima manşă în 23 august, pe teren propriu, returul urmând să aibă loc la 30 august, în Italia.

Fundaşul român, Cristian Chivu, a declarat la sport.ro, că FC Vaslui are un avantaj din punct de vedere fizic pentru că are mai multe meciuri oficiale jucate decât echipa sa, aflată în perioada de pregătire.

"Fizic sunt mult mai pregătiţi decât noi. Sigur că nu contează doar asta, mai contează şi valoarea individuală şi ambiţia şi tradiţia, greutatea unei echipe, dar Vaslui are şansa ei şi meciul se joacă. E un meci deschis oricărui rezultat", a declarat Chivu.

La rândul său, Dinamo va întâlni formaţia ucraineană Metalist Harkov în play-off-ul Ligii Europa. Dinamo va juca prima manşă în 23 august, pe teren propriu, returul urmând să aibă loc la 30 august, în Ucraina.

Singura echipă din România care mai are şanse de a juca în Liga Campionilor este CFR Cluj. Ardelenii vor întâlni echipa elveţiană FC Basel în play-off-ul preliminariilor LCr, conform tragerii la sorţi de la Nyon.

CFR Cluj va juca prima manşă în 21 sau 22 august, în deplasare, returul urmând să aibă loc la 28 sau 29 august, în România.

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, vineri, agenţiei Mediafax, că FC Basel are un buget mai mare, dar a precizat că, având în vedere jocul, echipa antrenată de Ioan Andone are şanse de calificare mai mari.

"Nu cred că am avut ghinion la tragerea la sorţi, toate echipele de acolo erau la fel de valoroase. Ca buget, cei de la Basel sunt peste noi, e clar că este o diferenţă importantă. Dar ca joc, eu consider că suntem de valori apropiate, ba chiar aş spune că noi avem 55 la sută şanse de calificare în grupe", a spus Mureşan.