Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CM: România, drum bun! Franţa, succes!

henry-afp-20090910082743.jpg

Henry priveşte spre baraj

România ratează şansa de a se retrage cu fruntea sus din cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010 în faţa propriilor suporteri. În faţa Austriei, elevii lui Răzvan Lucescu au reuşit doar un egal într-un meci disputat acasă şi care ar fi putut fi câştigat. Franţa însă bifează o remiză cu lidera grupei, Serbia şi priveşte cu optimism spre meciul de baraj.

România ratează şansa de a se retrage cu fruntea sus din cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din 2010 în faţa propriilor suporteri.

În faţa Austriei, elevii lui Răzvan Lucescu au reuşit doar un egal într-un meci disputat acasă şi care ar fi putut fi câştigat. Franţa, în schimb, bifează o remiză cu lidera grupei, Serbia şi priveşte cu optimism spre meciul de baraj.

Les bleus au jucat în deplasare şi prin această remiză au reuşit să lase în urmă Austria. Astfel că ultimele meciuri din grupă rămân fără miză, contând doar pentru palmares. Pe zece octombrie, tricolorii merg în Serbia, Franţa joacă impotriva echipei de fotbal din Insulele Feroe, ultima din grupă, în timp ce austriecii se bat cu lituanienii. Iată şi clasamentul: Serbia: 19 puncte, Franţa: 15 puncte, Austria: 11 p, Lituania şi România, câte nouă puncte fiecare, iar Insulele Feroe încheie clasamentul cu patru puncte.

Revenind la tricolori, aceştia au jucat, miercuri seară, împotriva echipei de fotbal a Austriei într-o partidă care ar fi trebuit câştigată, crede selecţionerul naţionale. La finalul meciului de fotbal, Răzvan Lucescu a declarat: "Sunt dezamăgit de rezultat. Ne-am aşteptat foarte mult să câştigăm acest meci. A fost un joc ciudat. L-am început bine, dar dacă nu marchezi din situaţii clare, lucrurile se complică. Rezultatul totuşi ar fi trebuit să fie altul după aspectul jocului. Spre sfârşitul meciului nu am mai avut luciditate. Ne-a fost greu şi din punct de vedere fizic. Codrea fusese unul dintre cei mai buni oameni de pe teren până atunci. Noi ne-a propus să câştigăm şi am făcut tot ce a fost posibil pentru asta. Au fost şapte ocazii mari şi nu am reuşit să marcăm".

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal Mircea Sandu, îi ia apărarea lui Răzvan Lucescu, amintind că acesta nu a suferit nicio înfrângere de când a venit la naţională. Şeful FRF este foarte supărat însă pe suporteri. "Vom juca în provincie, pentru că este clar că nu mai trebuie să jucăm în Bucuresti până se construieşte Lia Manoliu. Vom merge probabil la Piatra Neamţ, acolo unde vom avea 15.000 de spectatori. Nu mai merita să joci în Bucureşti. Suporterii au încurajat foarte puţin echipa naţională. Bineînţeles că jucătorii au fost descurajaţi, când vii şi vezi un stadion gol", a concluzionat Mircea Sandu.