Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum arată gazonul de pe Arena Naţională, înainte de Steaua-Twente?

cum-arata-gazonul-arena-nationala-inainte-steaua-twente.jpg

Aşa arată gazonul de pe Arena Naţională, înaintea meciului dintre Steaua şi Twente, de joi, de la ora 22.05.

Peste 55 de mii de suporteri vor înfrunta frigul joi seară, pentru a susţine echipa Steaua în cel mai aşteptat meci al începutului de an. Roş-albaştrii joacă împotriva olandezilor de la Twente, în turul şaisprezecimilor Ligii Europa la fotbal. Meciul va avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti.

Vedeta ultimelor zile a fost nu atât echipa Steaua, cât gazonul de pe Arena Naţională. Mai toţi comentatorii se tem de cum va arăta iarba la ora meciului. Cu atât mai mult cu cât terenul a fost acoperit câteva zile cu un strat gros de zăpadă.

Ultimele poze apărute în presa de specialitate arată însă că iarba se prezintă aproape impecabil, în condiţiile date.

Primăria Capitalei informează într-un comunicat de presă că "în prima parte a zilei de astazi, 15 februarie, a fost ridicată folia protectoare de pe gazon, iar gazonul a fost aerisit, ulterior efectuându-se tratamente de fertilizare. Aceste operaţiuni au rolul de a menţine în condiţii optime starea gazonului, în vederea asigurării unui teren de joc bun. Este important de reţinut că prelata folosită pentru a proteja gazonul a fost ridicată numai în momentul în care condiţiile meteo au permis-o".

Primăria mai precizează că "deşi timp de 24 de ore în Bucureşti au căzut cantităţi mari de zăpadă, tribunele şi căile de acces din stadion au fost degajate de operatorii de curăţenie cu promptitudine, astfel că în acest moment toate acestea sunt funcţionale".

"De asemenea, în acest moment, instalaţia de încălzire funcţioneză la parametri normali, realizând o temperatură de 16 grade Celsius la nivelul solului şi 14 grade Celsius la firul ierbii. Datorită prelatei cu care este acoperit gazonul, s-au menţinut temperatura şi umiditatea optime (de 22-26%), creându-se un microclimat propriu", mai menţionează Primăria Capitalei.

Suporterii olandezi nu au uitat stadionul pe care Twente a jucat ultima dată cu Steaua. "Este un stadion diferit acum, faţă de gunoiul pe care am fost data trecută", spun fanii batavilor pe Facebook, aluzie la demodata arenă din bulevardul Ghencea, pe care au fost în 2009.

Una peste alta, antrenorul stelist, Ilie Stan, crede că terenul arată bine, în timp ce omologul său de la Twente, Steve McLaren, e preocupat mai degrabă de scor. El speră ca formaţia lui să nu primească nici un gol pe Arena Naţională.

Meciul dintre Steaua şi Twente începe la ora 22.05 şi va fi transmis în direct de ProTV.