Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cupa Davis: România conduce Finlanda cu 2-1

mergea-tecau.jpg

Sursa: doartenis.ro

România conduce Finlanda cu 2-1 în barajul de rămânere în grupa 1 a Cupei Davis. După ce Victor Crivoi, locul 354 ATP, a fost învins în prima zi a confruntării de mult mai bine cotatul Jarko Nieminen, al 39-lea jucător al lumii, iar Marius Copil a trecut cu 3-1 la seturi de Harri Heliovaara, a venit rândul echipei de dublu să își onoreze statutul de favorită. Perechea Horia Tecău/Florin Mergea a învins cu 3-0 la seturi dublul format din Jarko Nieminen și Harri Heliovaara. Duminică se joacă ultimele două meciuri de la simplu.

Românii s-au impus cu scorul de 6-4, 7-6 (7/4), 6-1, în fața finlandezilor în al treilea meci al întâlnirii România - Finlanda, de la Cluj-Napoca.

"N-a fost deloc uşor acest meci, ştiam că Jarkko e în formă şi de aceea am făcut tactica mai mult pe Harri. A fost un moment în setul doi când am pierdut din concentrare şi nu am jucat la fel de bine. Ne-am făcut viaţa mai grea, dar suntem muţumiţi de cum a decurs jocul. Cred că avem un avantaj în faţa adversarei, dacă vom ajunge la 2-2, pentru că finlandezii au jucat şi simplu şi dublu până acum, iar jucătorii noştri de mâine vor fi mai proaspeţi. Personal cred că meciul doi de duminică va fi mai uşor de câştigat. Sper să avem alături un public la fel de frumos ca şi până acum, să ne ajute să câştigăm", a spus Horia Tecău.

Florin Mergea consideră foarte importantă victoria de la dublu. "Ne-am văzut de joc, de strategie, am câştigat un meci foarte important. Ne bucurăm că reîntâlnirea noastră (cu Tecău) a fost un succes. Vom lua meci cu meci, vom vedea ce va juca Marius Copil cu Jarkko Nieminen, ne vom concentra apoi pe jocul lui Crivoi, care am văzut cu toţii că a jucat bine în prima zi, în timp ce Heliovaara nu a arătat aceeaşi formă bună", a afirmat Florin Mergea.

Duminică sunt programate, cu începere de la ora 13.00, ultimele două partide ale întâlnirii: Marius Copil - Jarkko Nieminen şi Victor Crivoi - Harri Heliovaara.

Întâlnirea România - Finlanda contează pentru menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis.